• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Doe ook mee: campagne #investeerinruimte op sociale media van start

Doe ook mee: campagne #investeerinruimte op sociale media van start

dinsdag 4 augustus 2020

Angelina van Weerdenburg

Communicatieadviseur
Afbeelding Doe ook mee: campagne #investeerinruimte op sociale media van start

Bouwend Nederland lanceert de socialmediacampagne #investeerinruimte. Daarmee ondersteunen we onze woningbouwlobby in aanloop naar Prinsjesdag. Ook jij kunt helpen om hiervoor zoveel mogelijk aandacht te genereren.

Nederland heeft heel veel woningen nodig. Op dit moment is het tekort meer dan 330.000 woningen. Per jaar worden nu hooguit 75.000 woningen gebouwd, maar we hebben minimaal 90.000 nieuwe woningen per jaar nodig. Om het tekort op te lossen moeten de regels worden aangepast. Er moet geïnvesteerd worden in ruimte. Voor starters en woningcorporaties is financiële ruimte van belang. Er moet juridische ruimte komen om regels te vereenvoudigen en processen te versnellen. Daarnaast is er fysieke ruimte, meer locaties, nodig om te kunnen bouwen.

Doe mee en deel de video!

Via deze link kom je in de toolbox en vind je alles dat jij nodig hebt om onze campagne op sociale media kracht bij te zetten. We hebben voor deze week, 4 tot en met 7 augustus, voor LinkedIn en Twitter een video gemaakt die je kunt downloaden. Gebruik je LinkedIn Stories? Dan hebben we een LinkedIn Story voor je klaargezet die uit twee delen bestaat (deel één en deel twee) en je kan publiceren. Ook vind je bijschriften en afbeeldingen die je in de week van 10 tot en met 14 augustus kan gebruiken, want jij wil toch ook dat Nederland zichzelf uit de crisis investeert? Plaats bij je berichten de hashtag #investeerinruimte zodat we samen voor een zo groot mogelijke impact zorgen.

We doen het niet alleen

Voor deze campagne werken we samen met NEPROM, Aedes, NVM, NVB, Techniek Nederland en Vereniging Eigen Huis. Deze organisaties zijn, net als Bouwend Nederland, onderdeel van de Woningbouwalliantie en bepleiten bij het kabinet en de Tweede Kamer om miljarden euro's vrij te maken om in de bouw van betaalbare en duurzame huizen te investeren.