Uitgebreid Bouwweer: extra gemak en volop tijdwinst!

Afbeelding Uitgebreid Bouwweer: extra gemak en volop tijdwinst!
donderdag 3 september 2020

In het uitgebreid Bouwweer van Bouwend Nederland maak je super makkelijk een project aan. Met deze slimme functie maak je op z’n best gebruik van het uitgebreid Bouwweer, en worden verschillende handelingen onnodig. Je bespaart dus veel tijd! Hier lees je wat jouw voordelen zijn, nadat je eenmaal bent ingelogd.

Wij zetten voor de gelegenheid bij het aanmaken van een project de stopwatch aan. Na afloop van de test bleek dat we dit klusje klaarden in 29,76 seconden. Een goed bestede halve minuut, waarmee je ook nog eens veel tijd bespaart vanaf het moment dat je projectinformatie wilt zien. 

Zeven voordelen

  1. Je hoeft een plaatsnaam niet opnieuw in te vullen en ziet na inloggen direct alle projectinformatie.
  2. Door in je project aan te geven welke projectactiviteiten plaatsvinden, zie je in kleur (groen, oranje of rood) of het weer invloed heeft op jouw werkzaamheden. Zijn alle activiteiten groen? Dan is doorklikken vanuit de homepage niet meer nodig en kun je gewoon aan het werk!
  3. Bij het aanmaken van een project kun je de exacte locatie van een project op een Google Maps-kaart nauwkeuriger bepalen. Hierdoor is bijvoorbeeld ook de informatie van de regenradar nauwkeuriger; deze informatie heeft namelijk een resolutie van één bij één kilometer. Een plaatsnaam of postcode beslaat vaak een groter gebied, waardoor er afwijkend neerslaginformatie kan zijn. En dat is onnodig!
  4. Binnen het project zie je linkjes die doorklikken naar allerlei belangrijke projectzaken. Dit bespaart kliks en geeft je sneller inzicht in je project.
  5. Het berekenen van onwerkbare dagen voor een project is nu extra makkelijk. De begin- en einddatum van een aangemaakt project staan al ingevuld. Onder de functie Onwerkbare dagen zie je ook direct de juiste periode; van startdatum project tot vandaag (of tot de einddatum project).
  6. Zit je op de locatiepagina met projectinformatie? Dan kun je eenvoudig switchen tussen projecten, zodat je snel een beeld hebt van alle lopende projecten.
  7. De regenradar, de satellietbeelden en de onweermodule zijn gekoppeld aan projecten en tonen neerslag en onweer in de buurt. Je hebt altijd de juiste informatie bij de hand.

Tijdwinst

Dit zijn de belangrijkste voordelen bij het gebruik van het uitgebreid Bouwweer via een browser. Daarnaast duurt het zoeken van een locatie en andere instellingen typisch minimaal net zolang als het project aanmaken. Per saldo boek je met het aanmaken van 3 projecten per jaar dus 9 uur tijdwinst!

App notificaties

Heb je de app Bouwweer op je smartphone? Dan heb je nog meer voordeel. Je kunt nu inloggen in je eigen omgeving en al je projecten beheren. Bovendien kun je notificaties instellen. Je krijgt actieve meldingen bij het overschrijden van projectlimieten. Je kunt notificaties instellen voor regen, onweer, verletnorm of het weervenster voor werkzaamheden. Vanuit de notificatie klik je direct door naar de juiste informatie in de app Bouwweer, waar je uitgebreid op de hoogte wordt gebracht. Je bent dus altijd op tijd gewaarschuwd. Je vindt de app in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze app? Neem dan contact op met voordeel@bouwendnederland.nl of bel naar 079 3 252 166.