Regionale Infraplatform Randstad Zuid: update september 2020

vrijdag 4 september 2020

Wouter Saes

Adviseur Markt & Overheid Regio Randstad Zuid
Verkeer

Ook tijdens corona heeft het bestuur van het Regionale Infraplatform Randstad Zuid niet stil gezeten. Hoewel de fysieke bijeenkomsten momenteel on hold staan, is achter de schermen hard gewerkt aan onze lobby voor de infrasector.

Samen met de provincie Zuid-Holland kijken we als Bouwend Nederland hoe we werkzaamheden van de provincie naar voren kunnen halen. Deze contacten lopen sinds april/mei dit jaar en betreffen het investeringsprogramma van de provincie tot en met 2022 en mogelijkheden voor versnelling van projecten op korte termijn. Om deze versnelling te kunnen bewerkstelligen, gaat op 24 september een delegatie van infraleden van Bouwend Nederland digitaal in gesprek met de provincie over mogelijkheden tot versnelling. Indien je hier meer over wil weten of als je input hebt voor de projectenlijst, neem dan contact op met Hessel Heins-Wunderle

Slim samen werken aan Vervanging en Renovatie

Vanuit Rijkswaterstaat wordt op 9 september een webinar georganiseerd rond de VenR-opgave. Deze sessie is een uitvloeisel van een behoefte om de markt te informeren en de dialoog te voeren op deze opgave.

Tijdens de sessie praat Rijkswaterstaat je bij over de ontwikkelingen van de VenR-opgave. Daarnaast is Rijkswaterstaat benieuwd naar jouw ervaringen met het inkoopproces. Hoe loopt dit? Waar liggen kansen om dit slimmer te doen? Interesse om deel te nemen? Schrijf je dan in via deze link.

Nieuw bestuur en secretaris

Met ingang van 1 augustus zijn Erik Thijsen (BAM Infra Regio West) en Dirk-Jan Teeuw (Gebroeders De Koning) toegetreden tot het bestuur van het Infraplatform. Hiermee hebben we de vacatures die binnen het bestuur waren ontstaan ingevuld. Daarnaast heeft Wouter Saes, adviseur Markt en Overheid RRZ, het secretarisschap overgenomen van Hessel Heins-Wunderle. Hessel zal vanuit zijn rol als regiomanager RRZ betrokken blijven bij het Infraplatform.