• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Nieuwe coronamaatregelen: waar kan ik terecht voor praktische informatie?

Nieuwe coronamaatregelen: waar kan ik terecht voor praktische informatie?

Afbeelding Nieuwe coronamaatregelen: waar kan ik terecht voor praktische informatie?
dinsdag 29 september 2020

Gedurende de coronacrisis hebben we constant praktische informatie gepubliceerd voor bouw- en infrabedrijven. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje waar je terecht kan voor veelgestelde vragen, informatie en advies.

Waar kan ik bij Bouwend Nederland terecht voor advies?

In het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid draagt Bouwend Nederland uiteraard bij om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Daarom blijft onze dienstverlening beschikbaar. Dit betekent dat onze adviseurs thuiswerken en beschikbaar zijn voor advisering. Op deze pagina kom je met een adviseur in contact. Je kan ook e-mailen naar dit e-mailadres.

Waar vind ik het informatieportaal over corona op de website van Bouwend Nederland?

Op deze pagina hebben we de meest belangrijke informatie gebundeld. 

Waar vind ik informatie over veilig werken op de bouwplaats?

Daarvoor is het protocol 'Samen veilig doorwerken' opgesteld. De Helpdesk Corona Bouw & Techniek heeft de meest recente versie van het protocol hier online gepubliceerd. In deze FAQ Corona van Volandis staan de meestgestelde vragen over werken in de bouw- en technieksector.

Hoe kom ik bij de Helpdesk Corona Bouw & Techniek?

De Helpdesk Corona Bouw & Techniek is onderdeel van het protocol 'Samen veilig doorwerken' en wordt gesteund door 21 organisaties in de bouw- en technieksector. Je kan de Helpdesk bellen op 085-0801544, e-mailen via dit e-mailadres of je kan chatten met een medewerker.

Deze overheidsmaatregelen treffen mijn bedrijf. Welke steunmaatregelen zijn er?

Mogelijk kun je gebruikmaken van de NOW-regeling. NOW-3 loopt van oktober tot en met december. Lees in dit artikel hoe je je kan inschrijven voor de NOW3-regeling. Veelgestelde vragen over de NOW-regeling staan op deze pagina. Hier staan ook de fiscale maatregelen op een rijtje.

Welke informatieloketten zijn er?

Ondernemers kunnen terecht bij het coronaloket van de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, AWVN en MKB Nederland.

Corona: praktische informatie en FAQ

Bouwend Nederland zet zich in om haar leden zo goed mogelijk door de coronacrisis te helpen met praktische informatie voor de bedrijfsvoering.

Naar de praktijkinformatie

Tags

Corona