• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Zilveren kruis: wijzigingen in de zorgverzekeringen per 1 januari 2021

Zilveren Kruis: wijzigingen in de zorgverzekeringen per 1 januari 2021

donderdag 29 oktober 2020
Afbeelding Zilveren Kruis: wijzigingen in de zorgverzekeringen per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 voert onze ledenvoordelenpartner Zilveren Kruis wijzigingen door in de zorgverzekeringen. Hier vind je de wettelijke wijzigingen in de basisverzekering, de gewijzigde polisvoorwaarden en veranderingen in de aanvullende (tandarts)verzekeringen.

De basisverzekering verandert op zeven punten, waaronder een verhoging van het aantal fysiotherapiebehandelingen voor een subcategorie COPD-patiënten, vergoedingen voor dagbehandelingen voor speciale patiëntgroepen en een uitbreiding van vrijstelling van het eigen risico na orgaandonatie. Verder zijn er wettelijke wijzigingen voor verdragsland Marokko en zijn er mogelijk geen verdragsafspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie voor vergoeding spoedeisende zorgkosten.

Er zijn ook zes wijzigingen in de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis. Hieronder vallen onder meer een lagere korting bij een vrijwillig eigen risico, de aanscherping van het Zvw-pgb beleid en een vermindering van de korting bij halfjaar- en jaarbetaling.

In de aanvullende (tandarts)verzekeringen wijzigt Zilveren Kruis onder andere de vergoeding voor huidverzorging en de maximale vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Er wordt ingezet op meer tijd voor zorg: er is geen verwijzing meer nodig voor bijvoorbeeld beweegprogramma's en leefstijltraining. Ook wordt tandheelkundige zorg als gevolg van een ongeval in de tandartsverzekeringen opgenomen.

Het complete overzicht aan veranderingen is door Zilveren Kruis in een overzichtelijke presentatie gezet. Deze vind je hier