Standaard CO2-neutraal FSC printpapier van Lyreco

donderdag 5 november 2020
Duurzaamheid

Voordeelpartner Lyreco levert vanaf nu volledig CO2-neutraal Standard FSC papier in de Benelux. Dit wordt bereikt door de de transportafstanden van het papier flink te reduceren de resterende uitstoot te compenseren.

Lyreco zet in op duurzaamheid, alle processen binnen het bedrijf zijn al CO2-neutraal. Het bedrijf wil ook voor klanten de keuze voor een duurzaam alternatief makkelijk maken. Momenteel wordt daarom het CO2-neutrale papier voor dezelfde prijs als het standard FSC papier aangeboden.

Transportkosten zorgen voor de grootste CO2-uitstoot. Lyreco koopt voor het CO2-neutrale papier hout in bij bossen en plantages in de Benelux. Vervolgens wordt het hout verwerkt in nabij gelegen papierfabrieken. Hiermee wordt niet alleen de afstand die het hout naar de fabriek aflegt kleiner, ook de reis van het papier naar de klant wordt enorm gereduceerd. Dit is meteen te zien in de hoeveelheid uitstoot. Omdat er toch enige vorm van transport nodig is, is totaal geen CO2-uitstoot helaas niet mogelijk. Om deze uitstoot te compenseren, kijkt Lyreco naar lokale oplossingen.

Van papier tot PGB's, over de gehele breedte van het assortiment biedt Lyreco duurzame alternatieven. In de nieuwste BNL uitgave Bedrijfsvoering geeft Lyreco tips om jouw bedrijfsvoering duurzamer te maken.

Meer informatie?

Meer weten over Lyreco of direct profiteren van de voordelen? Kijk op onze website of vraag een VIP-Login aan via bouwendnederland@lyreco.nl. Vergeet hierbij jouw lidnummer niet te vermelden zodat je direct de ledenprijs ziet zodra je inlogt op de website van Lyreco.