• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Conclusie coronaproof Cobouw Café: Brede samenwerking is nodig voor behoud vakmanschap

Conclusie coronaproof Cobouw Café: Brede samenwerking is nodig voor behoud vakmanschap

donderdag 5 november 2020

Lenneke Neef

adviseur sociale zaken
Afbeelding Conclusie coronaproof Cobouw Café: Brede samenwerking is nodig voor behoud vakmanschap

Vijf gasten uit verschillende gremia bogen zich dinsdag 3 november tijdens het digitale Cobouw Café over de vraag hoe de bouw en infra de komende tijd vakmensen kan boeien en binden.

en andere setting dan gebruikelijk voor het Cobouw Café van 3 november. Vanwege de coronamaatregelen werden de discussies gevoerd in een studio van Hotel Casa in Amsterdam. Via een livestream konden geïnteresseerden het gesprek thuis op de computer volgen. Ruim 250 mensen maakten daar gebruik van. Ze zagen en hoorden hoe Cobouw-journalist Thomas van Belzen vijf gasten vroeg naar wat er nodig is om te voorkomen dat net als bij de crisis van tien jaar geleden enorm veel kennis en vakmanschap verloren gaat voor de bouw en infra. 

 

Kenners aan het woord

Aan tafel zaten, op veilige afstand van elkaar, Taco Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouw, Suzanne den Dulk namens de opleidingsbedrijven, arbeidsmarktdeskundige Hélène Bakker namens Gemeente Amsterdam en Martin Eman van IJbouw en Jan Jorna van Dura Vermeer namens de Bouw en Infra. Een van de conclusies die het geanimeerde gesprek van zo’n anderhalf uur opleverde, is dat er een gezamenlijke inspanning nodig is van bouw- en infrabedrijven, opleidingsinstellingen en overheden om de dreigende uitstroom te voorkomen en instroom, zowel van onderaf als op zij, te stimuleren. Daar zijn al succesvolle stappen voor gezet, zoals de oprichting van Bouwacademie Amsterdam, maar meer is nodig.

Meer over deze geslaagde sessie kunt u lezen in het komende ledenmagazine, BNL4. Wie niet kan wachten hier de gehele sessie terugzien.