• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Woonlunch met gedeputeerde Provincie Noord-Brabant leidt tot vervolgafspraken

Woonlunch met gedeputeerde Provincie Noord-Brabant leidt tot vervolgafspraken

donderdag 5 november 2020
Afbeelding Woonlunch met gedeputeerde Provincie Noord-Brabant leidt tot vervolgafspraken

Woensdag 4 november 2020 vond een woonlunch plaats tussen Bouwend Nederland, enkele in Noord-Brabant gevestigde leden en gedeputeerde Wonen Erik Ronnes. In dit artikel zetten we kort op een rijtje waarover is gesproken en welke afspraken zijn gemaakt.

Normaliter vindt de Woonlunch onder fysieke omstandigheden plaats, maar door corona werd dat digitaal. Het gesprek leverde enkele zeer concrete afspraken, inzichten en vragen op. In hoofdlijnen blijven we doorpraten over woningbouw en over de verduurzaming van het bestaande vastgoed.

Woningbouw

Als het gaat om woningbouw gaan we kijken naar de vraag hoe we van plancapaciteit harde capaciteit maken. We moeten de woningopgave versnellen, maar hoe doen we dat? Verder kijken we naar de mogelijkheid voor parallelle uitvoering van herinrichting en grootschalige nieuwbouw. Tot slot is gesproken over aanvullende eisen in het eigen beleid van de gemeente met als vraag of dat de manier is om de woningopgave te realiseren.

Verduurzaming bestaande vastgoed

Bouwend Nederland, leden van Regio Zuid en gedeputeerde Ronnes keken daarnaast naar de regierol van de gemeente bij hun eigen warmtevisies en ambities op het gebied van circulariteit. Ook werd het vraagstuk over kennis bij de gemeenten en begeleiding van de provincie op tafel gelegd.

Teruglezen? Zelf input?

Via deze link kan je de verslagen van de Woonlunch en de voorbespreking nalezen. Wil je zelf input geven over bovenstaande onderwerpen voor een vervolggesprek? Neem dan contact op met Hanneke van Eijndhoven, regiomanager Regio Zuid.