• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Marktgesprekken Den Haag leveren input voor nieuw aanbestedingsbeleid

Marktgesprekken Den Haag leveren input voor nieuw aanbestedingsbeleid

woensdag 18 november 2020

Wouter Saes

Adviseur Markt & Overheid Regio Randstad Zuid
Afbeelding Marktgesprekken Den Haag leveren input voor nieuw aanbestedingsbeleid

Een groep leden van Bouwend Nederland heeft tijdens twee marktgesprekken met de gemeente Den Haag input geleverd voor het nieuwe aanbestedingsbeleid van de gemeente. Deze input wordt meegenomen in de verdere vormgeving van het nieuwe beleid. Daarnaast organiseert de gemeente samen met Bouwend Nederland nog een tweede ronde aan gesprekken om mee te denken in het nieuwe beleid.

De gesprekken, waarvan een fysiek en een digitaal, zijn een initiatief naar aanleiding van het Bouw- en Infraoverleg dat Bouwend Nederland en de gemeente op reguliere basis met elkaar voeren. De gemeente geeft het komende jaar haar nieuwe aanbestedingsbeleid vorm en wil marktpartijen hierin betrekken.

Complimenten en verbeterpunten
Verschillende leden van Bouwend Nederland hebben hun input geleverd. In een open gesprek gaven de leden zowel complimenten aan de gemeente over bijvoorbeeld het aandeel duurzaamheid in uitvragen en de aanbestedingskalender. Daarnaast geven leden ook aan dat er zaken zijn die verbeterd kunnen worden. Zo zijn de ervaringen met de EMVI-prestatiemeter niet altijd positief en zijn sommige criteria in een EMVI-uitvraag niet onderscheidend. Zowel de gemeente als de aanwezige leden benadrukken het belang van gesprek; voor, tijdens en na de aanbesteding.

De gemeente en Bouwend Nederland kijken terug op twee geslaagde gesprekken, waarin open en eerlijk ervaringen met elkaar zijn gedeeld. De komende tijd gaat de gemeente verder aan de slag met het aanbestedingsbeleid. Bouwend Nederland en haar leden worden hierin betrokken. Heb je interesse om mee te denken? Laat het weten aan Wouter Saes, adviseur Markt en Overheid.

Wil je meedenken met een andere gemeente? Meld je dan aan voor onze marktgesprekken die de komende weken plaatsvinden met een grote groep aan opdrachtgevers.