• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Onderwijs en bedrijfsleven écht verbonden tijdens tiende minor Cost Engineering

Onderwijs en bedrijfsleven écht verbonden tijdens tiende minor Cost Engineering

dinsdag 24 november 2020
Afbeelding Onderwijs en bedrijfsleven écht verbonden tijdens tiende minor Cost Engineering

Op 10 november 2020 was het zóver; het eindassessment van de tienweekse minor Cost Engineering. De eindpresentaties vonden dit jaar online plaatst. Na een selectieprocedure namen er 32 studenten deel aan deze tiende editie. Acht studenten waren afkomstig van de HBO opleiding bouwkunde en 24 civiele techniek van de Haagse Hogeschool. In kleine groepen presenteerde de studenten in vijftien minuten hun eindadvies aan de partnerbedrijven van deze minor.

"Wat te doen in deze tienweekse minor is voor de gastdocenten wel duidelijk", vertelt Cor Jan Schouten, hoofd calculatie bij BAM Infra Projecten. "Het is tenslotte een beproefd concept met een jaarlijkse update, maar door het COVID-19-tijdperk dit jaar wel met wat aanpassingen die door de Haagse Hogeschool zeer goed zijn opgepakt om voor ons een omgeving te creëren. Daardoor konden wij grotendeels digitaal de minor uitvoeren. Hierdoor kwamen de 'fysieke contactmomenten', de kick-off bij Bouwend Nederland, het bezoek aan het project De Groene Boog en de twee weken calculeren bij de bedrijven, nog wat nadrukkelijker naar voren dan voorheen."

Een ervaring van fysiek naar online les geven

"Voor de studenten waren dit best drukke weken met deadlines voor deelopdrachten. Dit was niet anders dan andere jaren en voor de gastdocenten de ervaring dat online lesgeven best goed gaat. Dit ging soms zelfs beter dan in een collegezaal. De tussentijdse evaluaties van de studenten zagen er goed uit. Dit is altijd weer zinvol voor de evaluatie en de voorbereidingen voor de elfde minor Cost Engineering. Daarin was mooi de sturende rol van Bouwend Nederland te zien voor het weer op lijnen van om alle betrokken partijen. Ik kijk terug naar een geslaagde tiende minor!", aldus Schouten.

Wat is de minor Cost Engineering?

De minor Cost Engineering is een verdiepende opleidingsminor behorende bij de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling. Tijdens de minor worden de studenten meegenomen door het bedrijfsleven met casussen door alle projectfasen heen. Het onderwijs wordt georganiseerd door leden van Bouwend Nederland in samenwerking met Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. De studenten krijgen inzicht in diverse kostenaspecten gedurende de projectfase, werken aan het vergroten van hun netwerk en gaan zelf aan de slag met praktijk opdrachten. Daarnaast worden er excursies naar projectlocaties verzorgd.

Volgend jaar ook deelnemen als bedrijf?

Wil jij volgend jaar ook deelnemen als bedrijf? Neem dan voor meer informatie contact op met Vera van Rossem via dit mailadres.