Bouw Idee Café over sociale innovatie

dinsdag 24 november 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Bouw Idee Café over sociale innovatie

Geen technologische vernieuwing zonder sociale vernieuwing en geen productieverbetering zonder een betere samenwerking. Hoe zorg je als bedrijf voor een cultuur waar mensen en innovatie de ruimte krijgen? Leer van de koplopers op het gebied van sociale innovatie in het tiende en laatste Bouw Idee Café op donderdag 26 november 2020 over sociale innovatie.

Over innovatie en samenwerking in de bouw wordt veel geschreven en - vooral- veel gepraat. We moeten meer samenwerken is het mantra en een klimaat scheppen dat ruimte biedt voor innovatie. Waarom gebeurt het dan niet veel vaker? Yvonne Ton spreekt in de voorlopig laatste uitzending van het Bouw Idee Café over gedragsverandering, samenwerken en andere aspecten van sociale innovatie met prof. dr. Jack van der Veen, Hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit en innovators als Inge Vermunt (via DURVT betrokken bij HD Impact, dat in een pilotproject door betere samenwerking een besparing van 2,5% van de omzet realiseerde.) Douwe van den Wall Bake, innovatiemanager bij TBI, vertelt hoe hij bij het bedrijf een context schept waarin individuen en groepen initiatieven kunnen ontplooien en waarom dat een interessante business case is. Cora Jongenotter laat in de Talent Innovatie Pool (TIP) Zuid-Holland young professionals met studenten samenwerken aan innovatie. Wat moet er gebeuren en door wie om deze sociale innovaties gemeengoed te laten worden?

Meld je aan

Het Bouw Idee Café over Digital Construction wordt uitgezonden op donderdag 26 november 2020 van 16.00 tot 17.00 uur via Zoom. Aanmelden om mee te kijken doe je via deze link. Ook jij kan via Zoom meekijken, meepraten en je vragen stellen