Hoe nu starten met de Wkb?

Wat kan je alvast ondernemen

maandag 22 februari 2021

Petra Landmeter

Verenigingsmanager Brabant Mid-West
Afbeelding Hoe nu starten met de Wkb?

Heb je de ledenbijeenkomst op 28 januari gevolgd of teruggekeken en wil je aan de slag met oefenen? Check dan de mogelijkheden.

Binnenkort komt het handboek beschikbaar waarin je erg gedetailleerd bij de hand wordt genomen welke acties je moet ondernemen in welke fase van je project. 

Je kunt je ook in elk geval aanmelden voor de trainingen die BNL Academy verzorgt (tegen een aantrekkelijk tarief voor leden), zie hier de data en locaties.

Daarnaast is het raadzaam om de website van Stichting IBK te volgen. Op deze website worden de instrumenten en kwaliteitsborgers vermeld en dit wordt actueel bijgehouden én je kunt onder het kopje Marktplaats Wkb gemeenten vinden die proefprojecten zoeken of jezelf juist aanbieden. Zo zoekt in onze afdeling gemeente Tilburg proefprojecten.

Wanneer je in 2021 al een proefproject met een kwaliteitsborger met het BRL5019 certificaat uitvoert kun je korting op de legeskosten krijgen. 

Advies: kijk zelf welk project geschikt is om dit jaar al mee te oefenen en benader actief een kwaliteitsborger en informeer bij de betreffende gemeente.