Aannemer met showroom? Winkelen mag op afspraak

woensdag 24 februari 2021
Afbeelding Aannemer met showroom? Winkelen mag op afspraak

Uit de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 is naar voren gekomen dat winkels op afspraak open mogen. Als jij een aannemer met een showroom bent die tot op heden gesloten was, dan kan je op afspraak weer open.

De belangrijkste versoepeling uit de persconferentie, van premier Rutte en minister De Jonge, voor de bouw- en technieksector is 'winkelen op afspraak'. Per woensdag 3 maart is showroombezoek voor particulieren weer mogelijk, weliswaar onder enkele voorwaarden.

Dit zijn de voorwaarden

Klanten moeten zich minimaal vier uur van tevoren hebben aangemeld. Per verdieping mogen maximaal twee klanten in de winkel zijn. Een bezoek duurt minimaal tien minuten. Er mogen maximaal zes wisselingen per uur worden gedaan (tijdslot van tien minuten). De basisregels blijven gelden. Dat betekent een mondkapjesplicht, anderhalvemeter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Op de website van de Rijksoverheid staat het nieuwsbericht gepubliceerd.

Protocol ongewijzigd

De versoepelingen geven geen aanleiding tot het aanpassen van het protocol 'Samen veilig doorwerken'  voor de bouw- en technieksector.

Avondklok wordt verlengd

De huidige avondklok (tussen 21.00 – 04.30 uur) wordt verlengd tot en met maandag 15 maart 04.30 uur. Op maandag 8 maart vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Dan wordt bekend gemaakt of de avondklok verlengd moet worden.