• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Future Builders Day inspireert over robotisering in bouw en infra

Future Builders Day inspireert over robotisering in bouw en infra

dinsdag 13 april 2021

Arjan Walinga

accountmanager bouw klein/beleidsadviseur ketensamenwerking
Afbeelding Future Builders Day inspireert over robotisering in bouw en infra

Hoe gaat de bouw en infra zich de komende jaren ontwikkelen? Welke veranderingen zullen plaatsvinden als het gaat om digitalisering? Op Future Builders Day op donderdag 15 april hoor je antwoorden op die vragen en gaan we ook praten over robotisering, want worden alle metselaars straks nou vervangen door robots? Meld je dus nu aan om hierover de ontwikkelingen te horen.

Wasim Haji is docentonderzoeker en teamleider aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij onderzoekt bouwlogistiek en hoe de bouwsector kan digitaliseren. Daarnaast houdt hij zich bezig met robotisering van de bouw, want als er iets is waar meer naar gekeken zal worden de komende jaren is het robotisering wel.

Robotisering in de bouw

Op Future Builders Day op 15 april zal Haji vertellen wat dit betekent voor de bouw en met welke macrotrends de sector te maken krijgt. Lopen er straks robots op de werkplaats in plaats van bouwvakkers? Wat betekent dit voor de jonge bouwprofessionals die nu worden opgeleid? Aan de hand van onderzoeken van studenten bespreekt Haji de toekomstvisie van de bouw, want hoe maak je een circulair kozijn van afvalhout met behulp van hightech scantechniek, parametrisch ontwerpen en robots? Kan je het eeuwenoude proces van metselen robotiseren?

Learn. Experience. Connect: Future Builders Day

Future Builders Day wordt een spetterend online evenement over digitalisering, circulariteit en technologische innovaties vanuit zes studio's. Op deze dag komen praktijk en onderwijs samen. In kennissessies door koplopers in de branche over bijvoorbeeld BIM, digitalisering, innovatie en duurzaamheid, tijdens het speeddaten en chatten op het digitale netwerkplein en via presentaties van de deelnemers van de Future Builders Challenge. Future Builders Day is op 15 april en duurt van 09.00 tot 16.15 uur. Via deze link kan je je aanmelden.