Werkend Leren: landelijke open dag op 28 mei 2021

dinsdag 11 mei 2021

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Werkend Leren: landelijke open dag op 28 mei 2021

Herinner je de campagne Werkend Leren nog waar we bekende TikTokkers met behulp van jongeren uit de bouw en infra uitdaagden om bouwchallenges te doen? Leuk nieuws: er is een vervolg!

De TikTokcampagne had als doel om jongeren te enthousiasmeren om te kiezen voor een BBL-opleiding in de bouw en infra. Nu is er een vervolg in de vorm van een open dag. Op 28 mei vindt er een landelijke open dag plaats bij MBO-bouwopleiders. In elke regio openen bouwopleiders op afspraak hun deuren voor jongeren en hun ouders, uiteraard coronaproof.

We gaan weer campagne voeren!

Net als bij de Werkend Leren: The Challenge kan het zijn dat onze leden en volgers de campagne niet voorbij zien komen, omdat de campagne voornamelijk op YouTube, Snapchat, TikTok en Instagram Reels wordt gedeeld. Dat zijn de kanalen waar de doelgroep de meeste tijd besteedt. Voor de content hebben we weer gebruik gemaakt van de drie bekende TikTokkers Robine, Agiiii en Quinten uit onze eerdere campagne.

Doelgroep beïnvloeders zoals ouders

We richten deze campagne ook op de beïnvloeders van de jongeren, omdat zij een belangrijke rol spelen in de studiekeuze van hun kind. Hiervoor maakten we een aparte video die we deelden via onder ander Facebook.

Zowel de jongeren als de beïnvloeders worden in de campagne naar de landingspagina Jegaathetmaken.nl/werkendleren geleid. Op deze pagina kunnen zij zich bij de bouwopleider bij hen in de buurt inschrijven voor de open dag.

Je gaat het maken

De Werkend Lerencampagne is een van de activiteiten die we samen met de Vakgroep Opleidingsbedrijven organiseren vanuit het programma 'Je gaat het maken in de bouw & infra'. We kijken met veel enthousiasme uit naar de resultaten van deze campagne. We houden je hier natuurlijk over op de hoogte.