• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Wet kwaliteitsborging (Wkb) en Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2022

Wet kwaliteitsborging (Wkb) en Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2022

donderdag 27 mei 2021

Ruben Heezen

Beleidsadviseur
Afbeelding Wet kwaliteitsborging (Wkb) en Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2022

De invoering van de Omgevingswet wordt zes maanden uitgesteld. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag bekend gemaakt. De belangrijkste reden is dat het onderliggende ict-systeem nog onvoldoende op orde is.

Gemeenten vrezen dat het systeem grote projecten nog niet goed kan verwerken en daardoor vertragingen ontstaan. Het ministerie richt zich nu op invoering van beide wetten op 1 juli 2022.

Ook uitstel voor Wkb

Omdat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) nauw is verweven met de Omgevingswet zal ook de Wkb later ingaan. De inhoud van de Wkb wordt niet aangepast. Dat geeft onze leden (en gemeenten) de mogelijkheid om zich voor te bereiden op de praktijk via trainingen en het begeleidingstraject en te leren wat nodig is in proefprojecten.

We ondersteunen bedrijven met voorlichtingsbijeenkomsten en met een praktijkgericht trainingsaanbod met een uitgebreid begeleidingstraject via de Academy. Kom goed voorbereid bij de start en ga dus nu aan de slag.

Oproep: Wkb-ledenvoordeel?

De invoering van de Wkb heeft enorme impact op je bedrijfsvoering, dus we willen hier interessante ledenvoordelen voor ontwikkelen. Uiteraard hebben we jouw input nodig. Heb je een idee? Stuur een bericht naar de afdeling Ledenvoordelen of bel 079-3252166.