• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Succesvolle vooroplevering nieuw pand Bouw- en Installatiemensen

Succesvolle vooroplevering nieuw pand Bouw- en Installatiemensen

donderdag 8 juli 2021

Vincent Zijlstra

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord
Afbeelding Succesvolle vooroplevering nieuw pand Bouw- en Installatiemensen

Deze week hadden aannemers, aangesloten bij regionale afdelingen van Bouwend Nederland, een primeur. Zij mochten als eersten het nieuwe pand van Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek bewonderen. Na een turbulent anderhalf jaar van bouwen, installeren, inrichten én Corona bracht Fries Heinis, algemeen directeur Koninklijke Bouwend Nederland, een toost uit op het nieuwe onderkomen. Deze unieke praktijkleerplek voor mbo-leerlingen die worden opgeleid voor een baan in de bouw of installatietechniek, is met dit nieuwe pand klaar voor de toekomst.

Fries Heinis, sprak de wens uit dat deze ultramoderne praktijkleerplek met Bouwcampus zal bijdragen aan de toename van het aantal leerlingen dat kiest voor een technisch beroep. Met de energietransitie, klimaatproblematiek en krapte op de woningmarkt is nieuwe aanwas van technisch personeel hard nodig. In het pand aan de Parallelweg in Bussum volgen de techniekleerlingen van MBO College Hilversum hun opleiding tot timmerman, loodgieter, elektricien en metselaar.

In september volgt nog een officiële opening voor het onderwijsveld, leermeesters, leerlingen en de lokale overheid. De Burgemeester en wethouders van Bussum zijn daarbij aanwezig.

Meer weten? Kijk op de website van Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek