• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Docenten enthousiast aan de slag met Bouwend Nederland Innovatiewedstrijdopdracht

Docenten enthousiast aan de slag met Bouwend Nederland Innovatiewedstrijdopdracht

Afbeelding Docenten enthousiast aan de slag met Bouwend Nederland Innovatiewedstrijdopdracht

Maar liefst 29 Technasiumscholen hebben zich dit jaar aangemeld, vaak met meerdere teams, om mee te doen aan de Bouwend Nederland Innovatieprijs. Nederland voert al sinds jaar en dag strijd tegen het water. Het vraagstuk aan de leerlingenteams dit jaar is of zij in kaart kunnen brengen welke zoet- of zoutwatervraagstukken er in hun regio actueel zijn. In een webinar zijn de docenten woensdagmiddag geïnformeerd over het verloop van deze wedstrijd en heeft ir. Hans Ramler, global design manager bij BAM, de docenten een inspirerend verhaal verteld het ontstaan en de renovatie van de Afsluitdijk in relatie tot de wedstrijdopdracht (op foto Quattroblocks).

Om de Bouwend Nederland Innovatieprijs te kunnen winnen kruipen leerlingen uit 4 havo en 4 vwo in de huid van een professional. De teams worden gekoppeld aan expertbedrijven in de bouw- of infra die de teams verder begeleiden met het uitwerken van de opdracht. Samen gaan ze een regionaal deltaprogramma (of stukje daarvan) ontwikkelen, testen en/of simuleren om zo hun eigen regio water robuust te maken. Met deze webinar voor docenten is de wedstrijd voor de teams nu echt begonnen. Welke havo en welke vwo school gaat dit jaar de hoofdprijs van 500 euro winnen?

Wedstrijd

Leerlingen voeren de opdracht in teams uit in een projectperiode van acht tot tien weken, ingepland binnen de periode van september 2021 t/m januari 2022. De beste 10-12 inzendingen van alle Technasiumscholen worden uitgenodigd voor de landelijke finale. De finaledag vindt plaats op 17 februari 2022 bij Civilion in Den Bosch. Alleen de beste groepjes worden uitgenodigd voor de finaledag.

Informatie

Bouwend Nederland organiseert deze wedstrijd samen met de Vakgroep Civiele Bouw, Stichting Technasium en Civilion. Neem voor meer informatie over deze wedstrijd contact op met Silke Gurdebeke. Scholen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Samantha Boon van de Stichting Technasium.

Impressie van de Bouwend Nederland Innovatieprijs 2021:

Je gaat het maken

Met deze wedstrijd maken jongeren in het kader van Je Gaat Het Maken kennis met civiele techniek en komen ze zo in contact met de bouw- en infrasector. Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne 'Je gaat het maken'. Ga naar Jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.

Tags

Instroom