• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • BespaarGarant maakt verduurzaming utiliteit extra aantrekkelijk

BespaarGarant maakt verduurzaming utiliteit extra aantrekkelijk

maandag 13 september 2021

Edgar van Niekerk

Beleidsadviseur Duurzaamheid
Stadhuis Den Haag

De wettelijke eisen voor het verduurzamen van gebouwen worden steeds strenger. Om de stap voor bedrijven laagdrempeliger te maken, heeft Bouwend Nederland samen met een aantal andere partijen het initiatief genomen tot BespaarGarant. Met BespaarGarant kan je jouw klanten helpen om plannen rond verduurzaming van utiliteit financieel mogelijk te maken én zekerheid te bieden over de technische prestaties van de installaties. Lees hieronder hoe het werkt en meld je vandaag nog aan voor onze training!

BespaarGarant is een methode om gebouwen te laten verduurzamen met een technische prestatiegarantie en financiering uit lagere energiekosten. In aanmerking komen bedrijven en instellingen die voor hun gebouw meer dan € 1.500 energiekosten per maand betalen en minstens € 500 per maand willen besparen met een pakket aan verduurzamingsmaatregelen - bijvoorbeeld isolatie, warmtepompen of zonnepanelen, afgestemd op het gebouw en gebruik -, én met financiering van de investering uit lagere energiekosten of energiebesparing zónder zelf te investeren.

Volg onze training

Voor de accreditatie als aanbieder van de BespaarGarant-methode moeten bedrijven een online training volgen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de vijf stappen van de methode doorlopen, inclusief de daarbij in te zetten tools en modelcontracten. Na afloop van de training kan de deelnemer de BespaarGarant toepassen bij het verduurzamen van utiliteitsgebouwen van bedrijven en maatschappelijke instellingen. BespaarGarant-projecten kunnen alleen door getrainde medewerkers worden begeleid. De online training duurt 5 uur, verdeeld over twee sessies van 2,5 uur. De eerstvolgende training is gepland op:

  • Sessie I dinsdag 5 oktober 13.00 uur - 15.30 uur
  • Sessie II dinsdag 12 oktober 13.00 uur - 15.30 uur

Meld je vandaag nog aan voor de training in de BespaarGarant-methode