• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Duurzaamheid en klimaatverandering centraal op drukbezochte Regiodag Oost

Duurzaamheid en klimaatverandering centraal op drukbezochte Regiodag Oost 

dinsdag 21 september 2021

Wilbert Schellens

regiomanager regio oost
Afbeelding Duurzaamheid en klimaatverandering centraal op drukbezochte Regiodag Oost 

Ondernemers van de bouw en infra hebben begin deze maand stilgestaan bij duurzaamheid en klimaatverandering. 139 leden van Koninklijke Bouwend Nederland kwamen die dag bij elkaar op de bakermat van het elektrisch vliegen: International Airport Teuge.

“We kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde Regiodag tussen al deze vliegtuigen,” vertelt regiobestuurder Hans van Norel. “Voor onze leden was het een groot feest om elkaar na anderhalf jaar weer in levenden lijve te ontmoeten en op gepaste afstand het gesprek met elkaar aan te gaan."  

International Airport Teuge is de plek waar het elektrisch vliegen in Nederland begon en daarom de perfecte locatie om innovatie en klimaatadaptatie bij elkaar te laten komen. De hangar van E-flight was het podium waar topsprekers zoals Helga van Leur en Maxime Verhagen onze bouw- en infraleden inspireerden tot actie en het grijpen van kansen die de energietransitie en klimaatadaptie met zich meebrengen.  

Duurzaamheidsopgaven

Na de centrale bijeenkomst werd een drietal inspirerende workshops georganiseerd over het aanpakken van de grote duurzaamheidsopgaven die voor ons liggen. Zo stond het wervelende theaterspel van generatietheater van Aart Bontekoning stil op de manier waarop verschillende generaties binnen het bedrijf ingezet kunnen worden om daadwerkelijk de transities vorm te geven.  

In de workshop over de “Groene Koers” van Wendy van Schaik werd een oproep gedaan om invulling te geven aan het klimaatakkoord, het schone luchtakkoord en de aanpak van stikstof. En Jan Overtoom maakte in de workshop “Kansen in de Bouw en Infra” de koppeling naar het programma “Nu Bouwen aan Morgen”.  

Oost-Nederland 

Als afsluiting van de feestelijke dag vond onder leiding van regiomanager Wilbert Schellens een levendige discussie plaats met voorzitter Maxime Verhagen en regiobestuurder Hans van Norel. Zij kwamen tot de conclusie dat de opgaven in Oost-Nederland enorm zijn, maar dat de bouw- en infrabedrijven in deze regio de uitdaging met volle overtuiging aangaan.  

Na afloop werd onder de aanwezigen een volledig elektrische vlucht met E-flight verloot. De winnaar, Jonny Fokke van Akor Bouw, verheugt zich om op deze duurzame manier tot grote hoogte te stijgen.