KAM RZ in gesprek met Inspectie SZW

donderdag 23 september 2021

Yvonne van Zijl

adviseur sociale zaken regio zuid
Afbeelding KAM RZ in gesprek met Inspectie SZW

Als arbeidsinspecteurs bij de Inspectie SZW, zien Michel Schenk en Roland van Arragon toe op gezonde en veilige werkomstandigheden in de bouw. In de praktijk komen zij nog té vaak ongezonde en onveilige situaties tegen, die kunnen leiden tot ernstige of zelfs dodelijke arbeidsongevallen. In veel gevallen hadden deze voorkomen kunnen worden.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en prikkelende stellingen gaan de inspecteurs met ons in gesprek op donderdag 30 september vanaf 14.00 uur bij Van der Valk in Tilburg. De inspecteurs vertellen over de situaties die zij in de praktijk tegenkomen: Wat zien ze? Wat zijn de risico’s? Wat kan de werkgever/opdrachtgever doen om ongezonde en onveilige situaties te voorkomen? En wat als er, onverhoopt, wél een arbeidsongeval plaatsvindt?

Programma
Het programma voor deze middag is als volgt:

13.45 uur: Inloop
14.00 uur: Start bijeenkomst en introductie
14.10 uur: Presentatie door Michel Schenk en Roland van Arragon, 
                 Inspectie SZW
15.00 uur: Discussie aan de hand van stellingen
15.30 uur: Samenvatten en afronden.

Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen aan arbeidsinspecteurs Michel en Roland!

Datum, locatie en aanmelden
Deze bijeenkomst van de Contactgroep KAM van regio Zuid vindt plaats op donderdag 30 september 2021 bij Van der Valk in Tilburg. We starten om 14.00 uur en naar verwachting is de bijeenkomst tussen 15.30 en 16.00 uur afgelopen.

Meer informatie
Heb je vragen over deze bijeenkomst of over de contactgroep KAM van regio Zuid? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl, adviseur sociale zaken, 0610796348/y.vanzijl@bouwendnederland.nl.