JBN Talk | Het nieuwe belonen en beoordelen van medewerkers

Afbeelding JBN Talk | Het nieuwe belonen en beoordelen van medewerkers
vrijdag 24 september 2021

Na een periode van digitaal contact op afstand is het tijd om elkaar weer in real life te ontmoeten, bij te praten, samen te eten én om je te laten inspireren over het belonen van jouw medewerkers. Op dinsdag 5 oktober om 15.00 uur zijn alle JBN-leden uit regio Oost van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst met Kilian Wawoe over het nieuwe belonen en beoordelen van medewerkers. Wawoe is gepromoveerd aan de VU en heeft inmiddels een aantal boeken op zijn naam over dit thema. Laat je inspireren en kom ook! Aanmelden kan via de link onderaan dit artikel.

Aan het begin van het jaar targets stellen, aan het einde van het jaar meten of die zijn gehaald en op basis daarvan een bonus uitkeren. Zo zouden we het oude belonen kunnen samenvatten. Decennialang heeft dit systeem gewerkt. Maar de werkomgeving is ingrijpend veranderd. We werken in plattere organisaties, meer agile, meer in teams en we doen complexer werk. De oude manier van belonen kan weliswaar leiden tot iets meer extrinsieke motivatie, maar die is lang niet zo sterk als intrinsieke motivatie. Dat is goedkoper te organiseren en leidt tot meer werkplezier. Prestatiebeloning blijkt niet goed te werken, het zet alleen maar aan tot verkeerd en ongewenst gedrag. Beloning – en dus ook variabele beloning – leidt bovendien niet of nauwelijks tot meer tevredenheid met het werk en de beloning zelf. Het heeft ook weinig effect op bevlogenheid of het aantrekken of vasthouden van talent. Wawie: "De enige reden dat we nog ouderwets belonen is omdat managers denken dat het werkt."

Kijk voor meer informatie op de website van Kilian Wawoe of bekijk een video over thuiswerken in deze tijd.

Programma

  • 15:00 uur: Ontvangst met koffie en thee
  • 15:15 uur: Welkom: Bestuur JBN regio Oost
  • 15:30-17:00 uur:  Lezing - Het nieuwe beoordelen & belonen nu we thuiswerken door dr. Kilian Wawoe

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de link hieronder. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Itzél Zuiker, manager Jong Bouwend Nederland.

Meld je aan voor de JBN-bijeenkomst over belonen en beoordelen van medewerkers