Bouwbedrijf Kamphuis winnaar SKB Award 2021

Afbeelding Bouwbedrijf Kamphuis winnaar SKB Award 2021
donderdag 30 september 2021

De jaarlijkse uitreiking van de SKB Awards - de awards voor het meest klantgerichte bouwbedrijf - heeft deze editie wel een heel bijzonder tintje: felgroen en donkerblauw om precies te zijn. Dat zijn namelijk de kleuren van Bouwbedrijf Kamphuis uit Geesteren, dat maar liefst drie keer op de eerste plaats staat. Bouwend Nederland feliciteert het lidbedrijf met deze knappe prestatie. Zowel in de categorie Kopersbegeleiding en Meer-en Minderwerk als in Oplevering scoort het bedrijf boven de 9 en houdt daarmee de nummers 2 en 3 achter zich.

Kopersbegeleiding award: bouwbedrijf Kamphuis

De award voor beste kopersbegeleiding is uitgereikt aan Bouwbedrijf Kamphuis. De kopersbegeleiding wordt met hoge cijfers beoordeeld: zowel het inspelen op extra wensen tijdens de bouw als de communicatie én informatievoorziening vallen op. Directeur Michel Haafkes wijdt deze beoordeling onder andere aan de procesinrichting. “Wij hebben een bouwinspiratiecentrum van zo’n 600 vierkante meter in Deventer met een uitgebreide showroom. Zo kunnen we onze kopers de bouwkundige en technische aspecten laten zien. We maken de oplossingen visueel en letterlijk tastbaar. Het helpt ons om goed uit te leggen wat we bedoelen én het vereenvoudigt het beslissingsproces van de klant.

Op de tweede plaats in deze categorie eindigde Bouwbedrijf Kreeft uit Ede en als derde BVR Bouw uit Roosendaal.

Meer- en minderwerk award: bouwbedrijf Kamphuis

Ook in de categorie Meer- en minderwerk mag het in Geesteren gevestigde bouwbedrijf zich meest klantgerichte bouwer noemen. Michel Haafkes: “We werken vanuit een basiswoning, maar maken voor elke klant een uniek ontwerp. Het wordt tenslotte een ‘thuis’ voor iemand, voor een gezin; daar horen specifieke wensen bij. Daarom nodigen we aan het begin van een project een interieuradviseur uit die samen met de kopers de inrichting doorneemt. De antwoorden die hieruit komen hebben wij nodig voor de technische realisatie en halen we op deze manier veel verder naar voren in het proces. Zo hebben we voordat de bouw start al 80 tot 90 procent van de klantwensen op tafel liggen. Door deze werkwijze heb je het eigenlijk niet meer over meerwerk dat vaak meer kost omdat het te laat in het traject nog moet wijzigen. Je hebt het eerder over de vraag: wilt u linksaf of rechtsaf?”

In deze categorie kwam Prins Bouw uit 't Harde als nummer twee uit de bus en viel Bouwbedrijf Kreeft met een derde plaats ook hier in de prijzen.

Oplevering award: bouwbedrijf Kamphuis

En zo staat Bouwbedrijf Kamphuis drie keer op het erepodium. Ook in deze categorie heeft het felicitaties in de vorm van bloemen, taart én een eervol certificaat ontvangen.
Michel Haafkes: “We nemen ruim de tijd voor de oplevering en bijna altijd is er iemand van Vereniging Eigen Huis bij aanwezig. Wij menen dat het goed is om een deskundige erbij te hebben die kan aangeven of iets goed is of niet. Een reële beoordeling die een koper misschien niet kan maken omdat het niet zijn expertise is. Dat werkt heel goed en geeft ook veel vertrouwen. Als er dan nog opleverpunten zijn, zorgen we ervoor dat we ze snel afronden.

TBI-onderneming Koopmans Bouw uit Enschede werd tweede en Prins Bouw uit 't Harde werd derde.

Meer weten over de SKB Awards? Kijk op de website van Stichting Klantgericht Bouwen