Nieuwe zorgverzekering sluit aan bij jouw zorgwensen

Afbeelding Nieuwe zorgverzekering sluit aan bij jouw zorgwensen
donderdag 18 november 2021

Exclusief aanbod voor jou en veel extra voordelen met de nieuwe collectieve aanvullende zorgverzekering AV Bouw Extra, ontwikkeld door Zilveren Kruis, Bouwend Nederland en Aon.

Werken in de bouw brengt een andere zorgbehoefte met zich mee. Het is fysiek uitdagend werk, vaak met onregelmatige werktijden en je werkt bijvoorbeeld met (chemische) stoffen. Om goede zorg te krijgen, wil je dus dat jouw zorgverzekering daarop aansluit. Daarom introduceren Zilveren Kruis en Bouwend Nederland een nieuwe collectieve aanvullende zorgverzekering (AV Bouw Extra) die aanhaakt bij de problematiek in de bouw- en infrasector.

Belangrijke aandachtsgebieden

De verzekering bestaat uit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen, en geeft specifieke vergoedingen die aansluiten bij gezondheidskwesties waar bouw - en infraprofessionals vaak mee te maken krijgen. Denk daarbij aan:

  1. Fysieke klachten, zoals lage rugklachten en arm- en schouderklachten.
  2. Mentale klachten veroorzaakt door werkstress.
  3. Gezonde leefstijl, bijvoorbeeld voeding en beweging.
  4. Onregelmatig werken en slapen door onregelmatige diensten.
  5. RSI en last van ogen door veelvuldig computerwerk.
  6. Allergieën en huidirritatie, door het werken met chemische stoffen.

Profiteer van veel voordeel

Deze nieuwe, bouw-specifieke verzekering is vanaf januari 2022 exclusief beschikbaar voor leden van Bouwend Nederland en is af te sluiten via verzekeringspartner Aon of rechtstreeks bij Zilveren Kruis (voor de premie of korting maakt dit geen verschil). Wanneer je gebruik maakt van dit exclusieve aanbod, profiteer je van de volgende voordelen:

  • 5% korting op de basisverzekering en 15% korting op alle aanvullende- en tandartsverzekeringen en het Vitaalpakket.
  • Extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, brand- en snijwonden, een jaarlijkse health check en leefstijltrainingen.
  • De Zorgcoach helpt onder andere bij wachtlijstbemiddeling, vragen over en voor mantelzorgers en het vinden van de beste zorgverlener.

Wat zijn de voordelen voor jou als werkgever?

Ook voor werkgevers is deze AV Bouw Extra-verzekering interessant. Hij is samen met ondernemers ontwikkeld en sluit daardoor specifiek aan bij belangrijke zorgthema’s in de bouw- en infrasector. Doordat jouw medewerkers een aantrekkelijke verzekering hebben die aansluit bij hun werkzaamheden profiteer je daar als werkgever ook van. Hoe beter en sneller je werknemer wordt geholpen, hoe eerder hij/zij weer gezond op de werkvloer staat. Het is dus niet alleen een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde.

Het is belangrijk dat je je medewerkers informeert over deze nieuwe verzekering. Heb je hier hulp bij nodig en wil je dat Aon je hierbij ondersteunt, neem dan contact op met Paul Verweij van Aon.

Je vindt alle informatie op Zorgverzekering Zilveren Kruis - Bouwend Nederland.

Hulp nodig? Gebruik Aon Online Keuzehulp en Communicator

Twijfel je over een aanvullend pakket of vrijwillig eigen risico? Heb je specifieke dekkingswensen of bezoek je vaste zorgverleners? Maak dan eerst gebruik van de Online Keuzehulp van Aon waarmee je medewerkers in een paar stappen inzicht krijgen in welk aanbod en welke dekking het beste bij ze past.

Wil je ondersteuning door Aon voor je communicatie richting je medewerkers over deze zorgmantel en een login voor de Aon Communicator ontvangen? Neem dan contact op met Paul Verweij van Aon, hij helpt je graag verder.

Direct afsluiten?

Wil je meer informatie over AV Bouw Extra? Of wil je direct de verzekering afsluiten? Kijk dan op bouwendnederlandverzekeringen.nl/zorg. Overstappen kan tot en met 31 december 2021. Heb je vragen of wil je liever persoonlijk advies? Stuur dan een e-mail naar zorg@aon.nl of bel naar 088 810 81 03. Zij helpen je graag verder.