• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Eerstejaars hbo-studenten Civiele Techniek maken op Bouworiëntatiedag kennis met praktijk

Eerstejaars hbo-studenten Civiele Techniek maken op Bouworiëntatiedag kennis met praktijk

Studenten gaan op projectbezoek bij onze leden

donderdag 18 november 2021

Karin Oomen

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Zuid
Afbeelding Eerstejaars hbo-studenten Civiele Techniek maken op Bouworiëntatiedag kennis met praktijk

Op 4 november organiseerde Bouwend Nederland weer de Bouworiëntatiedag voor de eerstejaars studenten Civiele Techniek van Avans Hogeschool. Tijdens deze dag willen we de kersverse hbo’ers kennis laten maken met de dagelijkse bouwpraktijk en hen inzicht geven in de enorme variatie aan functies en werkvelden in onze sector.

Zinvol voor student

Er zijn veel studenten die van havo of vwo komen. Anders dan doorstromers van het mbo die al stages hebben gelopen, hebben zij weinig ervaring met de praktijk en vaak geen idee van de enorme variatie aan functies en werkvelden in de bouwsector. Daarom doen we samen met de hogescholen er meteen vanaf het eerste jaar veel aan om ze zoveel mogelijk van de praktijk te laten zien. Hierdoor kunnen ze goede en bewuste keuze maken voor de toekomst. Tijdens de Bouworiëntatiedag die Bouwend Nederland jaarlijks organiseert, gaan studenten op projectbezoek bij één van onze leden.

Wenkend perspectief

De Bouworiëntatiedagen maken onderdeel uit van een kennismakingsprogramma met de veelzijdigheid en de praktijk van civiele techniek. Studenten kunnen dan een scala aan verschillende bedrijven en bouwprojecten zien. Het biedt ze perspectief, zicht op wat ze kunnen gaan doen met hun opleiding. Voor veel studenten is dit veelal de eerste kennismaking met een civiel bouwbedrijf. Dan is het goed dat ze tijdens zo'n projectbezoek het gevoel krijgen dat ze met hun kennis en energie van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een bedrijf, en dat de bouw ze graag wil hebben.