• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bijeenkomsten contactgroepen Personeel leverden nuttige eyeopeners op

Bijeenkomsten contactgroepen Personeel leverden nuttige eyeopeners op

donderdag 25 november 2021

Yvonne van Zijl

adviseur sociale zaken regio zuid
Afbeelding Bijeenkomsten contactgroepen Personeel leverden nuttige eyeopeners op

Met Limburg als afsluiter op donderdag 25 november hebben alle contactgroepen Personeel van de Regio Zuid de laatste bijeenkomst van 2021 gehad. De HR-professionals kregen waardevolle tips mee.

Het was een mix van live bijeenkomsten en digitale sessies waarin de leden van de diverse  contactgroepen Personeel elkaar troffen in oktober en november. De belangrijke boodschappen waren echter telkens hetzelfde, en stuk voor stuk actueel.

Corona: Thuiswerkbeleid

Uiteraard stond corona hoog op de lijst. Heel specifiek ging het om thuiswerken. Er zit veel verschil in hoe de lidbedrijven daar mee omgaan; bij het ene bedrijf gebeurt het mondjesmaat terwijl er bij de ander volop wordt thuisgewerkt. Voor elk bedrijf is het echter van belang om een thuiswerkbeleid op te stellen en vast te leggen. Daarin kan bijvoorbeeld staan op hoeveel dagen per week personeel op kantoor moet zijn, of wat de werkgever aan thuiswerkfaciliteiten beschikbaar stelt en hoe de werknemer die faciliteiten moet gebruiken. Door dergelijke zaken vast leggen, is het voor zowel werkgever als werknemer duidelijk wat de spelregels zijn.

CAO Bouw & Infra: Regeling diplomabonus

Goed nieuws voor de bedrijven; het reglement voor de diplomabonus is beschikbaar. De bonus is bedoeld voor BBL-leerlingen die hun diploma behalen. Ze kunnen van hun werkgever een extraatje van € 2.500,00 krijgen. Werkgevers ontvangen daar vanuit de sector Bouw & Infra een subsidie voor van € 2.900,00. Doel van de regeling is om jongeren te stimuleren hun diploma te halen, verder te leren en in de sector te blijven. De regeling, inclusief de precieze voorwaarden, is te vinden op www.volandis.nl  https://www.volandis.nl/nieuws/diplomabonus-van-2-500-voor-bbl-studenten-in-de-bouw-infra

Arbeidsmarktmaatregelen: aanpak schijnzefstandigheid

De SER heeft een advies uitgebracht voor het nieuwe kabinet dat een enorme impact kan hebben op de sector bouw & infra. Onder meer adviseert de SER om de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als standaard te hanteren en de onderbrekingstermijn van zes maanden af te schaffen. Om het grote aantal schijnzelfstandigen aan te pakken staat de zelfstandigenaftrek ter discussie en komt er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioen. Voor de sector Bouw & Infra, waar veel met zzp’ers en andere inhuurkrachten wordt gewerkt, gaat dit grote gevolgen hebben. Hoewel er nog geen nieuw kabinet is, is het advies aan bedrijven om zich wel al goed voor te bereiden op wat komen gaat.  

Afschaffen rookruimtes

Het is een beetje onder de radar gebleven, vandaar dat het op de agenda van de contactgroepen Personeel stond: per 1 januari mag er op het werk ook niet in aparte rookruimtes gerookt worden. Voor kantoren is het helder wat dat betekent, maar wat bouwplaatsen waren er wel wat vragen. Het besluit is echter duidelijk: werknemers mogen geen last hebben van het roken van anderen; als werkgever moet je zorgen voor een rookvrije werkplek, en dus niet op de een of andere manier roken faciliteren. Goed om te weten is dat de boetes flink kunnen oplopen, van € 600,00 tot maar liefst €4.500,00, en dat handhaving bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ligt.