• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Opleidingsbedrijf in afdeling Brabant Mid-West breidt uit met installatie- en elektrotechniek

Opleidingsbedrijf in afdeling Brabant Mid-West breidt uit met installatie- en elektrotechniek

Unieke opleidingslocatie voor de bouw- en technieksector

Afbeelding Opleidingsbedrijf in afdeling Brabant Mid-West breidt uit met installatie- en elektrotechniek
dinsdag 7 december 2021

Het ondertekenen van de intentieverklaring is het startschot om gezamenlijk verder te bouwen aan deze unieke opleidingslocatie voor de gebouwde omgeving.

Op 30 november jl. ondertekenden, in aanwezigheid van wethouder Arjen van Drunen van Gezondheid, Wijkaanpak en Leren, meerdere partijen een intentieverklaring voor verbreding van het onderwijsaanbod voor bouw en techniek. Om dit moment verzorgt Mbo opleiding Curio samen met BouwSchool Breda, Inframensen Zuid en Schildervakopleiding Breda het vakgericht onderwijs voor onze sector in het Bouw en Techniek Centrum aan de Biesdonkweg in Breda.

Het Bouw en Techniek Centrum wil uitbreiden en op deze locatie in de toekomst een vollediger pallet aan opleidingen voor de sector aanbieden. IW Brabant Zeeland, als aanbieder van het onderwijs voor installatie- en elektrotechniek, wordt als partner toegevoegd aan de partijen. De intentieverklaring draagt de wens voor uitbreiding en langdurige samenwerking tussen genoemde partijen uit. In 2022 zal gestart worden met de uitbreiding; oplevering volgt eind 2023.

Lees hier de statements van de vertegenwoordigers van de genoemde partijen en van de wethouder. Het toont het enorme vertrouwen in een succesvolle formule waarin de toekomst van in techniek geïnteresseerde jongeren centraal staat.

Petra Landmeter Verenigingsmanager Brabant Mid-West