Technologietafel Werken & Ontwikkelen the next generation

Afbeelding Technologietafel Werken & Ontwikkelen the next generation
woensdag 12 januari 2022

Op 17 december 2021 heeft de Technologietafel Werken & Ontwikkelen Noord-Holland plaatsgevonden vanuit H20 in Purmerend. Met bedrijven, overheid en onderwijs,- en kennisinstellingen is gesproken over de lopende acties van het Manifest Werken & Ontwikkelen, en presenteerde Purmervalley zich als innovatieve campus met een schat aan mogelijkheden in de wereld van digitalisering en gaming.

In een spectaculaire show kwam ICT-ondernemerschap en het IT-klimaat samen en toonde the next generation. Een compilatie ziet u hier. De wisseltrofee Werken&Ontwikkelen 2030 NH werd uitgereikt aan Suzanne den Dulk (voorzitter van de Vakgroep Opleidingsbedrijven en directeur Espeq) voor de inspirerende publiek-private samenwerking Dudoc XP.

Purmervalley

PurmerValley wil de inspirator en verbinder zijn om het totale ICT-ondernemerschap en het IT-klimaat in Purmerend te stimuleren en te verbeteren. Zij maken het verschil door jongeren te inspireren om te kiezen voor een opleiding op het gebied van digitalisering, samen het onderwijs te verrijken en nieuw onderwijs te starten en daarmee de digitalisering te laten floreren. Op een locatie van H20 Esports Campus waar gaming, esports en creative tech samenkomen. De campus omvat o.a. 10.000 m2 esports gaming arena, werkplekken en kantoren voor startups en bedrijven. H20 verbindt zich nadrukkelijk met opleidingen en onderwijs. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst.

Hoe is het nu met….?

De acties uit het Manifest zijn in beweging. In verschillende break-outrooms werd bijgepraat. Over diverse acties waaronder het Ontwikkelfonds (Femke Blokker, RPAnhn), Servicepunt Techniek Noord-Holland (Monique ter Voort, Technologiecoalitie), de verkorte zij-instroom trajecten Techlands en de MKB-route (Tim van der Voord, 3DMZ). Een breed scala aan onderwerpen, gedragen vanuit de gehele provincie.

Zoals gedeputeerde Zaal aangaf: “Samen maken we het verschil richting de opgave om maar liefst 16.000 FTE per jaar te vervullen op gebied van technische en technologisch arbeidsmarkt in Noord-Holland. De schat aan mogelijkheden die Purmervalley laat zien met deze mooie locatie H20 in Purmerend, geeft de kansen aan. We zijn het aan elkaar verplicht die kansen te grijpen. Niet meedoen is een gemiste kans”.

Wisseltrofee

De wisseltrofee Werken&Ontwikkelen 2030 NH werd uitgereikt aan Suzanne den Dulk (voorzitter vakgroep Opleidingsbedrijvenen directeur Espeq) van Dudoc XP. Op een unieke bouwlokatie in Heerhugowaard, waarin de 4 stadia van woningbouw staan opgesteld in combinatie met grote kraan, zijn 12 bedrijven en 4 opleidingsbedrijven aangesloten, waaronder Installatiewerk Noord-Holland (IW), de metaalsector (Tetrix), ESPEQ bedrijfsopleidingen en het Horizon College. Zij leveren een grote bijdrage aan de doelstellingen van het Manifest en de instroom in bouw en techniek. 

 

De Technologietafel is dé plek om samen te werken aan een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt voor een groen en duurzaam Noord-Holland.
De Technologietafel wordt 2 x per jaar georganiseerd en maakt deel uit van het Manifest Werken & Ontwikkelen 2030 in Noord-Holland. Deze tafel vindt plaats op afwisselende locaties in de provincie Noord-Holland. De editie van december 2021 is online georganiseerd i.v.m. geldende corona-maatregelen.

Vincent Zijlstra Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord