Demonstratie VR Training – Veilig werken op hoogte

Kom naar een van de sessies.

Afbeelding Demonstratie VR Training – Veilig werken op hoogte
donderdag 10 februari 2022

Wil je ervaren hoe het is om op een virtuele bouwplaats veilig op hoogte te leren werken? Kom dan naar één van de (kosteloze) sessies bij jouw lokale opleidingsbedrijf, zet de VR bril op en probeer de VR Toolbox training Veilig werken op hoogte!

Leer veilig werken met virtual reality

Iedereen aan het eind van de werkdag veilig naar huis – dat is de missie waar we als bouw voor staan. Bouwend Nederland zet daarin met Heembouw, K_Dekker, Logchies en Van Wijnen een vernieuwende stap: leren met een virtual reality (VR) bril. Met een VR bril leer je snel, op een leuke en interactieve manier meer over veiligheid op een bouwplaats.

VR Toolbox

De VR Toolbox is een applicatie voor op de Oculus Quest 2 VR bril. In de eerste lesmodule leer je risico’s en veilige/onveilige situaties herkennen bij het werken op hoogte. Een realistische 3D-omgeving biedt werknemers de mogelijkheid om op een veilige manier gevaarlijke situaties te ervaren. Risico’s herkennen, de risico’s classificeren én aangeven wat te doen in die onveilige situatie. 

Gevaren herkennen

Aan het einde van de module krijgt de deelnemer te zien welke gevaren hij/zij heeft herkend en welke niet, wat hij goed heeft gedaan en wat niet. Zo leren werknemers waar de gevaren zitten en hoe ze hun werkomgeving veilig kunnen maken.

Enkele reacties van leden

"VR schept de mogelijkheid om inzicht en gedrag te verbeteren en zo ook valgevaar te beheersen."

en "Een VR beleving is vele malen echter dan het kijken van een film en beantwoorden van vragen."

Ervaar deze nieuwe manier van leren en meld je aan voor een van de demonstratiebijeenkomsten bij het opleidingsbedrijf bij jou in de buurt.

Het zijn sessies van 45 minuten waar je zelf kunt ervaren hoe het werkt. Je krijgt een VR bril op en je kunt vragen stellen over de applicatie. Per tijdsronde kunnen er 8 personen meedoen. Vol is vol.

Aanmelden: klik hier voor de data, locaties en de aanmelding.


Voor meer info én (kosteloos) bestellen kun je terecht op:

VR-toolbox - De bouw maakt het VEILIG

Ook kun je de applicatie via deze link kosteloos bestellen voor op je eigen (bedrijfs-)VR bril.

Vincent Zijlstra Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord