• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Hoe verder met sociaal ondernemen nu bodem kaartenbak in zicht is?

Hoe verder met sociaal ondernemen nu bodem kaartenbak in zicht is?

Afbeelding Hoe verder met sociaal ondernemen nu bodem kaartenbak in zicht is?
donderdag 7 april 2022

Tijdens het Aanbestedingscongres van dinsdag 29 maart kwamen zo’n 100 opdrachtgevers, adviseurs, installateurs en bouw- en infra-aannemers in Breukelen bijeen. Eén van de onderwerpen op de agenda was social return. Ofwel: mensen die zonder werk zitten een baan aanbieden. In dat licht spraken we met Annette Pasveer van VolkerWessels Inclusief, het interne werkleerbedrijf van VolkerWessels dat mensen ondersteunt die nog niet 1-op-1 in een functie passen.

“Bij VolkerWessels is duurzaamheid een kernwaarde. Dat betekent ook dat wij betekenisvol willen zijn voor al onze potentiële medewerkers”, zegt Annette Pasveer, directeur bij VolkerWessels Inclusief. “Wij leiden nieuwe vakmensen op die ons in staat stellen aan de bouwopgave van de toekomst te voldoen. Soms heeft iemand daarbij een steuntje in de rug nodig. Ons team helpt met het vinden van een betaalde baan en opleidingsplaats binnen de bouw, infra én energie & telecom. Tegelijkertijd werken we zo aan onze doelstelling om in 2025 op elke 100 collega’s twee medewerkers in dienst te hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Gebruik een ‘springplank’

Met de bodem van de kaartenbak met werkzoekenden in zicht rijst de vraag: hoe verder? “Sociaal ondernemen zou een substantieel onderdeel van iedere bedrijfsvoering moeten uitmaken. Vanuit onze overtuiging en intrinsieke motivatie willen we sociale impact maken met onze projecten. Dat maken we ook al sinds zes jaar meetbaar. Wanneer je wilt dat het aantal medewerkers binnen de branche groter wordt, moet je buiten de gebaande paden treden. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met Springplank, een stichting die mensen ondersteuning biedt met onderdak en werk. Door dit contact hebben we al mensen aan een mooie baan kunnen helpen.”

De TalentHub-aanpak

VolkerWessels activeert creatieve initiatieven binnen alle zes niveaus van de participatieladder. “Je kunt je voorstellen dat iemand met een teruggetrokken leven een grote afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Die afstand verkleinen we met de TalentHub-aanpak, een initiatief van onze partner Level 5. Het vertrekpunt is dat waar werk ontwikkeld wordt, de mens ontwikkelt. Laagdrempelig toegankelijk: iedereen die zich wíl ontwikkelen, is welkom. In de TalentHub, waarvan VolkerWessels de founding father is, werken mensen samen aan hun eigen toekomst én die van anderen. Door met elkaar te werken aan circulaire experimenten en producten wordt ontdekt dat iemand geen kans kríjgt, maar een kans ís. Jaarlijks stromen zo’n veertig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hierin, door en uit. Dit wil overigens niet zeggen dat ze uiteindelijk in de bouwsector komen te werken. Hun talent kan ook op andere vlakken liggen. Maar dát ze bijdragen aan de maatschappij, daar gaat het om.”

Technische kennis op orde, terminologie bijleren

Pasveers laatste voorbeeld is dat van een Syrische vrouw die in haar geboorteland Civiele Techniek studeerde. “Zij is bij een van onze bouwbedrijven gestart. Qua techniek weet ze alles, maar wel moeten we haar Nederlandse bouwmethodieken bijbrengen. In samenwerking met de gemeente Eindhoven krijgt zij nu taalondersteuning waarbij bouwtekeningen de basis vormen van hoe je in goed Nederlands vragen stelt en beantwoordt. Daarbij krijgt ze ook een cursus basisbouwkunde ten behoeve van de terminologie.”

Lees ook de terugblik op het Aanbestedingscongres 2022