Eerste vrouwelijke winnaar bouwtimmeren bij Skills the Finals

Afbeelding Eerste vrouwelijke winnaar bouwtimmeren bij Skills the Finals
maandag 11 april 2022

Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijden Skills the Finals won dit jaar voor het eerst een vrouw de wedstrijd voor bouwtimmeren, de 17-jarige Yvanka de Reus uit Grootschermer. Als winnaar mag zij binnenkort naar het WK bouwtimmeren in China, waar talenten uit 60 verschillende landen strijden om de wereldtitel.

Bekijk hier de reportage en hier het artikel van Hart van Nederland.

Voor de sector bouw en infra worden er wedstrijden georganiseerd voor bouw, wonen en interieur, bouwtimmeren, metselen en tegelzetten. Terwijl de finalisten voor de verschillende beroepen strijden voor een podiumplek, bezoeken duizenden VMBO-leerlingen de Jaarbeurshallen om te zien welk beroep hen aanspreekt. Vlakbij de plek waar de wedstrijden voor metselen en bouwtimmeren plaatsvonden, konden bezoekende leerlingen kennismaken met de bouw. Met een VR-bril konden ze verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het maken van een plafond of een betonbekisting. Met behulp van een tekening moeten ze dan de materialen op de juiste plek zetten.

Programma Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten

Het programma Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten draagt via het O&O-fonds financieel bij aan Skills the Finals. De wedstrijden laten op een mooie manier zien dat er binnen de bouw en infra belangrijke vakkrachten voor de toekomst van Nederland worden opgeleid.

Angelina van Weerdenburg Communicatieadviseur