Maxime Verhagen opent themapark over de bouw voor kinderen

Afbeelding Maxime Verhagen opent themapark over de bouw voor kinderen
dinsdag 19 april 2022

Op Vliegveld Twenthe is het startstein gegeven voor Wij Bouwen de Toekomst, dé kinderbouwbeleving van dit jaar. De komende weken wordt volop gebouwd aan een compleet nieuwe vorm van kinderen enthousiasmeren voor de bouw en infra in al zijn facetten. Op 16 juli 2022 wordt het themapark geopend.

Doel van het door ons ontwikkelde concept is een onvergetelijk jeugdevenement neerzetten, samen met regionale bedrijven en het onderwijsveld. De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Dat gaan we deze zomer allemaal laten zien en wat belangrijker is, de kinderen mogen dat zelf beleven. De jonge bezoekers kunnen een materialenpaspoort halen, ontdekken hoe het is om een graafmachine te bedienen, kunnen zich uitleven op een verkeerspark en gaan natuurlijk zelf aan de slag met het bouwen van een huis.

Daarnaast gaan ze op avontuur met de familie Bouwer in een theaterbeleving vol muziek en interactie. In deze musical, speciaal voor dit evenement ontwikkeld door Van Hoorne Entertainment, worden de jonge bezoekers meegenomen in de wereld van de bouw en infra.

Bouwers van de toekomst

De bouw- en infrasector staat voor een gigantische opgave. Zo moet er de komende tien jaar een miljoen woningen gebouwd worden, inclusief de vereiste infrastructuur. Al langere tijd spant de bouw en infra sector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Te weinig jongeren kiezen momenteel voor een baan of opleiding in de bouw en infra. Werken in de bouw en techniek moet daarom weer de status krijgen die het verdient. Bouwers en technische ambachtslieden zijn cruciaal voor het laten draaien van onze maatschappij.

Er is ook veel onbekend over de diversiteit van het werken in de bouw. Er is op de basisschool weinig aandacht voor techniek. Dit terwijl er in het primair onderwijs vaak wel ruimte is voor vakken als filosofie of een vreemde taal. Veel kinderen weten daardoor niet hoe leuk het kan zijn om iets te maken of te bouwen. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit innovatieve en leerzame park te ontwikkelen.

Opening 16 juli

De opbouw van het park begint eind juni en op 16 juli zullen de poorten van Wij Bouwen de Toekomst opengaan. Met als basis Vliegveld Twenthe zullen kinderen vijf weken lang kunnen genieten van alle innovaties die het pop-up themapark te bieden heeft. Meer informatie is te vinden op de website van Wij Bouwen de Toekomst. Tevens zijn daar tickets te bestellen en is er meer informatie over de theaterbeleving beschikbaar. Dit pop-up themapark is ontwikkeld door Kibeco, in opdracht van ons. Kibeco realiseerde eerder projecten als het Dinopark en Big Insects.

Eline Maarse senior communicatieadviseur

Tags

Instroom