Doe mee met e-factureren in de Bouw & Infra

Bespaar op facturatie- en verwerkingskosten met Banqup

  • Snel en eenvoudig je administratie altijd en overal op orde
  • Facturen maken en versturen was nog nooit zo makkelijk
  • Extra voordeel voor Bouwend Nederland leden
Afbeelding Doe mee met e-factureren in de Bouw & Infra
maandag 23 mei 2022

Onze voordeelpartner Unifiedpost levert alle diensten op het gebied van het elektronisch verzenden en ontvangen van facturen, ook wel e-factureren. Voorheen gebeurde dat onder de naam ZET solutions, met de labels Z login en Z factuur. Nadat Zet solutions in 2015 onderdeel werd van Unifiedpost Group, werd ingezet op vernieuwing en uitbreiding. Inmiddels heeft e-factureren een vlucht genomen. Unifiedpost loopt hiermee voorop en biedt een mooi ledenvoordeel.

"Wij hebben voor alle ondernemers in de bouw een passende oplossing voor e-factureren: groot, middelgroot en klein" – Lex van Lent, Unifiedpost Group

Waar we nu staan in de bouw en infra

"De laatste tijd zie je twee dingen", zegt Lex van Lent, CEO van Unifiedpost Nederland. "Opdrachtgevers in de bouw en infra vragen hun leveranciers steeds vaker om elektronische facturen. Tegelijkertijd gebruiken ze OCR en validatieservices, zeg maar scan- en herkensoftware, voor het zélf elektronisch maken van de papieren en pdf-facturen die zij ontvangen. Zo worden weliswaar veel kosten voor factuurverwerking voorkomen, maar het kost nog onnodig tijd en geld. Tegelijkertijd verschijnen nog steeds veel ongewenste papieren en pdf-facturen. Van die verwerkingskosten die die met zich meebrengen wil de sector af. De oplossing hiervoor is elektronisch factureren. Een voordeel is ook dat ontvangers weten dat deze facturen veilig zijn en geen verborgen hacksoftware hebben. Wij bieden oplossingen voor e-factureren voor alle partijen in de bouw en infra: groot, middelgroot en klein. Dat doen we trouwens niet alleen in Nederland, maar in 32 landen."

Banqup

Op verzoek van de sector heeft Unifiedpost Banqup geschikt gemaakt voor de bouw en infra. Met Banqup kunnen voortaan alle leveranciers – dus ook kleinere bedrijven – elektronisch factureren in de DICO-standaard. Facturen worden via een beveiligd kanaal afgeleverd bij elke opdrachtgever die DICO-facturen kan ontvangen en verwerken. 

Rekensom

Een ontvangen pdf-factuur elektronisch maken kost elke opdrachtgever ongeveer € 0,30 per factuur. Bij 20.000 facturen per jaar betekent dat jaarlijks € 6.000,- aan scan- en herkenkosten. Deze kosten vallen weg indien alle leveranciers via Banqup DICO-facturen gaan aanleveren. Daarom onderstaande aanbieding.

Banqup ledenvoordeel

Lidbedrijven die hun leveranciers via Banqup willen gaan laten aanleveren, krijgen een gratis koppeling met Banqup en het Unifiedpost-netwerk voor het ontvangen van facturen. Normaal kost dit ongeveer € 500,- per aansluiting. Ook krijgen zij gratis begeleiding voor het opzetten en uitvoeren van een communicatiecampagne naar de leveranciers. Wil je meer weten? Kijk dan op www.e-facturerenindebouw.nl.

Je kunt ook contact opnemen per mail via voordeel@bouwendnederland.nl of telefonisch naar 079-3252 166.