• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Werken in de bouw, infra, techniek of metaal? Laat je omscholen!

Werken in de bouw, infra, techniek of metaal? Laat je omscholen!

Afbeelding Werken in de bouw, infra, techniek of metaal? Laat je omscholen!
donderdag 9 juni 2022

De Gemeente Amsterdam gaat gratis omscholingstrajecten aanbieden om de personeelstekorten in de sectoren bouw, infra, metaal en techniek aan te pakken. Daarnaast wil de gemeente voorkomen dat haar duurzame ambities in de knel komen. Investeringen in het opleiden en omscholen van vakmensen zijn hard nodig.

Door de handen ineens te slaan met brancheorganisaties (zoals Bouwend Nederland), opleiders en werkgevers wil de gemeente met de campagne Baan met Toekomst zich richten op zij-instromers voor de ruim 7000 openstaande vacatures in onze sector in de omgeving van Amsterdam. "Werk in de bouw, infra, metaal en techniek is een baan met toekomst met een goed salaris", aldus de gemeente.

Vakmensen nodig

Het tekort aan vakmensen kan voor problemen zorgen om Amsterdam te verduurzamen. Er moeten huizen worden gebouwd en bestaande huizen moeten beter worden geïsoleerd. Om zonnepanelen en warmtenetten aan te leggen zijn vakmensen nodig die zo werken naar een schone, uitstootvrije stad met voldoende woningen.

Wat kan je verwachten?

Je begint met het bezoeken van een oriëntatiedag waar je kennismaakt met verschillende beroepen en drie workshops volgt. Vervolgens ga je een dag meelopen bij een opleidingsbedrijf om het vak te ervaren. Overstappen? Dan wordt gekeken of je geschikt bent. Hierna volgt een kort gratis omscholingstraject waarna je snel kan beginnen en verder kan groeien. Omscholingstraject afgerond? Je gaat aan de slag bij een werkgever en krijgt direct betaald. Als je start hoef je niet direct alle kennis en vaardigheden in de smiezen te hebben.

Kom naar een oriëntatiedag

Op 18, 22, 25 en 29 juni worden, gratis en geheel vrijblijvend, oriëntatiedagen georganiseerd, tussen 9.00 en 15.00 op het Mbo-college Westpoort in Amsterdam. Er is koffie en een lunch.

Via deze link lees je meer over het project Baan met Toekomst en kan je je aanmelden voor een oriëntatiedag.

Lydia de Wit verenigingsmanager regio randstad noord

Tags

Instroom