Wkb-projectbezoek aan Eiland van Leede Leerdam

Afbeelding Wkb-projectbezoek aan Eiland van Leede Leerdam
zaterdag 25 juni 2022

Een paar weken geleden bezochten de adviseurs markt en overheid van de verschillende regio’s gezamenlijk een Wkb-proefproject, om zo meer te weten te komen over de dagelijkse praktijk van de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb). We waren te gast bij bouwbedrijf Radix en Veerman, die in Leerdam samen met Synchroon de nieuwbouwwijk Eiland van Leede realiseert.

Na een korte introductie over het bouwproject en de toepassing van de Wkb in dit specifieke project werd ons tijdens een rondleiding op de bouwplaats precies getoond hoe de Wkb in de praktijk in z’n werk gaat. Aan de hand van woningen in verschillende stadia van aanbouw werd het zo mooi inzichtelijk hoe complex de nieuwe wetgeving is en wat er vanaf 1 januari 2023 -mits de wet niet weer uitgesteld wordt- nodig is om aan de kwaliteitsborging te voldoen.

Het was daarmee zonder meer een buitengewoon nuttig en interessant projectbezoek, waarbij er uiteraard ook aandacht was voor de onvolkomenheden en nadelen van de nieuwe wet. Er ligt in ieder geval nog een belangrijke taak om er voor te zorgen dat iedere bouwer op 1 januari 2023 klaar is voor de nieuwe wet kwaliteitsborging.

Job van den Broek adviseur markt & overheid