Nieuw seizoen, nieuwe risico’s

Werkkleding tips van Lyreco voor de herfst

Afbeelding Nieuw seizoen, nieuwe risico’s
donderdag 15 september 2022

We willen er nog niet aan denken en hopen op een fijne nazomer, maar de herfst staat voor de deur en dat brengt nieuwe risico’s met zich mee waar je medewerkers tegen beschermd moeten te worden met de juiste werkkleding.

Warme én comfortabele werkkleding

Zodra de temperaturen onder de 16 graden komen dien je beschermd te zijn tegen gezondheidsrisico’s die de lagere temperaturen met zich meebrengen. Als je het echt koud hebt, neemt de controle over je lichaam af waardoor de kans op ongevallen groter is. De werkgever moet beneden 16 graden warme kleding te verstrekken. Warm wil echter niet zeggen dat het ook direct comfortabel is. Het selecteren van het juiste kledingpakket en passende accessoires kan een groot verschil maken in het comfort, de productiviteit en bovenal de veiligheid van je medewerkers op de bouwplaats.

Tips voor herfstweer

Lyreco geeft je alvast een aantal tips:

  • Safelace werkt perfect in nat weer, natte veters maak je minder makkelijk en snel los, en het belangrijkste, Safelace beschermt tegen gevaarlijke losse veters tijdens het werk.
  • Een passende softshell jas is vele malen comfortabeler dan een logge parka, bewaar die voor dagen met nog lagere temperaturen.
  • Een helm op een kaal hoofd zorgt voor ongemak, een juiste muts voorkomt een koude laag rond het hoofd en houd je medewerkers gezond.
  • Ouderwetse regenkleding ademt niet en wordt liever niet gedragen, kies voor de laatste innovaties op dat gebied en biedt je medewerkers de meest comfortabele bescherming tegen natte weersomstandigheden.
  • Kies voor de populaire gevoerde werklaarzen en voorkom koude of zere voeten en verzuim.

Advies op maat

De adviseurs van onze voordeelpartner Lyreco (en Intersafe) hebben nog veel meer adviezen als het gaat om de juiste veiligheidsuitrusting voor bouwplaatsmedewerkers. Wil je een passessie of informatiesessie organiseren? Er staat een team van 60 adviseurs voor je klaar. De juiste kledingselectie draagt bij aan werknemerstevredenheid en helpt uitval te voorkomen.

Meer weten?

Wil je meer weten over werkkleding of over de producten en diensten van Lyreco en Intersafe? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079-3252 166.

Bekijk de Lyreco voordeelpagina