Regio Zuid start met Contactgroepen Digitalisering

Praat mee over digitalisering - groot of klein, bouw of infra, vergevorderd of zoekend

Afbeelding Regio Zuid start met Contactgroepen Digitalisering
dinsdag 8 november 2022

Bouwend Nederland is gestart met het opzetten van Contactgroepen Digitalisering in de regio's met ondersteuning van een landelijk coördinator/specialist.

In navolging van Regio Noord en Regio Randstad Zuid, die deze zomer hun kick-off bijeenkomsten organiseerden, starten we in Regio Zuid nu ook met Contactgroepen Digitalisering. Vanwege de uitgestrektheid van onze regio en om de reistijd van leden zoveel mogelijk te beperken splitsen wij de ledengroep in tweeën.

Woensdag 7 december vanaf 16.00 uur vindt de kick-off voor de afdelingen Zeeland en Brabant Mid-West plaats. Hieronder de uitnodiging, die verstuurd is naar alle leden van deze afdelingen én naar de medewerkers bij onze leden waarvan wij weten dat zij zich bezighouden met ICT-onderdelen binnen het bedrijf.

De Contactgroep is bedoeld om met collega-leden te sparren over de mogelijkheden die digitalisering biedt. We moeten allemaal automatiseren; van klein tot groot, van bouw tot infra. Ben je juist nog zoekende of BIM jij al en heb je al je processen gedigitaliseerd maar wil je weten wat er nog meer kan? In deze Contactgroep kun je je verhaal kwijt en ervaringen met collega's delen. De sessie wordt begeleid door Dennis Mollet, specialist Digitalisering binnen Bouwend Nederland.

Uitwisselbare data, integratie van softwarepakketten, BIM, cyber security, drones, digitaal samenwerken, papierloos en meer gestructureerd werken, allerlei app-applicaties en vul de lijst maar aan. Over welk onderwerp m.b.t. digitalisering wil jij meer kennis opdoen? Praat mee, denk mee en doe mee tijdens de contactgroep digitalisering.

Op 7 december 2022 zal de eerste Contactgroep Digitalisering plaatsvinden in onze afdeling. We komen samen in de omgeving van Bergen op Zoom. De reden hiervoor is het feit dat in regio Zuid 2 contactgroepen komen. Eén voor de afdelingen Brabant Mid-West en Zeeland samen en één voor de afdelingen Limburg en Oost-Brabant samen.

Praat met gelijkgestemden over digitalisering in de bouw- en infrasector. En helemaal prettig, de agenda bepaal jij zelf. 

Tijdens deze eerste aftrap maken we kennis met elkaar en bespreken we de frequentie en de onderwerpen voor de komende periode. Rondom digitalisering valt veel te leren, misschien sluit je aan om te kijken of jullie vanuit het bedrijf 'de boot niet missen'. Anderzijds kan het ook zijn dat je behoefte hebt om te sparren met andere vakgenoten rondom een specifiek thema. De Contactgroep Digitalisering zorgt voor interactieve sessies met volop ruimte voor jouw behoefte. Naast het ophalen van kennis en het opdoen van inspiratie, staat de contactgroep ook voor een vertrouwde omgeving om te sparren of ervaringen te delen. 

Dat we digitaler moeten gaan werken is geen nieuws, hoe we hier invulling aan geven verschilt per bedrijf maar ook per persoon. Deze zoektocht hoef je niet alleen te doen, vanuit de contactgroep faciliteren wij graag het gesprek en kunnen wij je ook eventueel helpen aan nieuwe contacten of specifieke ervaringsdeskundigen.

Ongeacht jouw functie binnen het bedrijf, ben je welkom om aan te sluiten en mee te praten rondom dit onderwerp. Nu zijn alle leden aangeschreven en de medewerkers waarvan we weten dat zij zich met ICT binnen het bedrijf bezighouden, maar zet deze uitnodiging gerust door naar de juiste collega hiervoor binnen jouw bedrijf.

Programma

15.45 - 16.00u Inloop
16.00 - 16.05u Welkomstwoord en bespreking doel van de Contactgroep
16.05 - 16.25u Activiteiten en ondersteuning op het gebied van digitalisering door Dennis Mollet, specialist Digitalisering BNL
16.25 - 18.00u Gesprek onder de deelnemers

In het laatste kwartier krijgen we een hapje en drankje aangeboden in de zaal.

Zien we jou op 7 december van 16.00 tot 18.00 uur? 

Locatie: Orangerie Mattemburgh, Antwerpsestraatweg 181, 4631 PN Hoogerheide

 

De datum voor de kick bijeenkomst van de afdelingen Oost Brabant e.o. en Limburg wordt binnenkort bekend gemaakt en leden zullen daarvoor dan worden uitgenodigd.

Alles over Digitalisering vind je hier op onze website.

Voor vragen of opmerkingen (of je aanmelding) kun je voor 7 december terecht bij Petra Landmeter of Jos Lukasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ën.

Petra Landmeter verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West