Herken de signalen van werkstress

Download de tips van ArboNed

Afbeelding Herken de signalen van werkstress
donderdag 24 november 2022

Door signalen van werkstress te herkennen en tijdig actie te ondernemen, kun je ziekteverzuim door stress en langdurige uitval voorkomen. Download de tips van ArboNed (ArboDuo) zodat je weet waar je op moet letten.

Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Dat is op zich niet erg. Werkstress kan zelfs helpen goede prestaties neer te zetten, door de adrenaline die vrijkomt. Maar iemand die continu stress ervaart, kan lichamelijke en/of psychische klachten krijgen en ziek worden. Door signalen van werkstress te herkennen en tijdig actie te ondernemen, kun je ziekteverzuim door stress en langdurige uitval voorkomen. Bekijk onderstaande animatie of download de tips zodat je weet waarop je moet letten.

Download de tips

 

Werkstress belangrijke oorzaak psychisch verzuim

Circa 30% van het langdurend psychisch verzuim is stressgerelateerd. Dit percentage stijgt jaarlijks. Stress wordt een werknemer vaak te veel als de spanning op verschillende gebieden oploopt, en hij hierdoor de controle verliest op het werk, thuis, of bijvoorbeeld financieel. De balans tussen werk en privé raakt verstoord. En dat kan grote gevolgen hebben. Een werknemer met een burn-out ben je gemiddeld maar liefst 9 maanden kwijt.

Als je op tijd aan een werknemer merkt dat hij of zij stress ervaart, kun je samen werken aan een oplossing.​

Samen aan de slag

Is werkstress een probleem is in je bedrijf? Pak het aan met een professional van ArboDuo. Zo bevorder je het werkplezier, houd je mensen vitaal en voorkom je verzuim.

Neem contact op