Wordt jouw medewerker hybride techniekopleider?

Afbeelding Wordt jouw medewerker hybride techniekopleider?
dinsdag 9 mei 2023

Een dag per week uitleggen hoe leuk de bouw is of een dagdeel bouwtechnieklessen begeleiden? Je leert het allemaal als hybride techniekopleider!

Tijdens het opleidingstraject hybride techniekopleider worden technische vakmensen uit de praktijk opgeleid hoe ze hun kennis en ervaring over kunnen brengen op anderen. Ze leren op een praktische manier van ervaren docenten hun pedagogische en didactische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Zet je medewerkers in

Als werkgever heb jij veel baat bij goede techniekopleiders ook binnen je eigen organisatie. Zij enthousiasmeren talent, leiden toekomstige medewerkers op en brengen kennis van de nieuwste technieken mee. Door je medewerkers in te zetten als hybride techniekopleider leren zij hun kennis overdragen vanaf de werkvloer. Dit biedt ruimte voor hun professionele ontwikkeling, maakt hun werk afwisselend en geeft een impuls aan het ontwikkelklimaat binnen jouw bedrijf.

Combinatie les en baan

Hybride techniekopleiders combineren hun baan met zo nu en dan lesgeven op school of binnen het bedrijf, of uitleg geven op open dagen. Zo is deze medewerker niet alleen ambassadeur voor de techniek, maar ook voor het bedrijf. Hij of zij heeft contacten met scholen in de regio’s, haalt nieuwe kennis voor het bedrijf binnen en kan zelf lesmateriaal ontwikkelen en trainingen verzorgen.

In september starten we weer een nieuw opleidingstraject voor bedrijven gevestigd in Brabant. Voor onze leden is er een vergoeding van €2000 per deelnemer beschikbaar. De kosten van de opleiding zijn tussen de €3000 en €4000.

Doorlezen?

Binnenkort staan er weer diverse voorlichtingsbijeenkomsten gepland. Meer informatie vind via deze link.

Karin Oomen adviseur onderwijs & arbeidsmarkt regio-zuid

Tags

Instroom