• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Nieuw tv-programma 'De bouw maakt het' vanaf 26 augustus op de buis

Nieuw tv-programma 'De bouw maakt het' vanaf 26 augustus op de buis

Afbeelding Nieuw tv-programma 'De bouw maakt het' vanaf 26 augustus op de buis
donderdag 13 juli 2023

We zijn trots om ons nieuwe televisieprogramma aan te kondigen. In 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber in de wereld van de bouw en infra. We geven een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. De eerste uitzending van 'De bouw maakt het' wordt uitgezonden op 26 augustus om 17.00 op RTL4.

Waar veel mensen bij 'de bouw' toch vooral denken aan timmermannen en stratenmakers die buiten met hun handen werken, weten wij dat de bouw vandaag de dag veel meer te bieden heeft: van omgevingsmanagers tot kraanmachinisten en van moderne laadstations tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal. En dat laten we dit najaar zien!

Ontdekkingsreis langs belangrijk werk in de sector

Elke aflevering ontdekt Daan de wereld van de bouw en infra op verschillende manieren. Zo gaat hij wekelijks langs bij een unieke bouwplaats, zoals bij de bouw van het nieuwe Cambuurstadion. Hier ontdekt Daan wat allemaal bij zo'n groots project komt kijken voordat de eerste bal wordt afgetrapt. Daarnaast gaat Daan elke week in de leer bij een bijzondere bouwer. Hij ontmoet Jessica, die als vrouwelijke kraanmachiniste al jaren gelukkig is in een mannenwereld en leert hij de kneepjes van het timmermansvak van een Friese vader en zoon. Tot slot kijkt Daan elke week mee bij het herstel van de Haringvlietbrug. De impact van de sluiting is groot, maar wat gebeurt er eigenlijk met de brug in de acht weken die hij dicht is?

Ons initiatief

Als branchevereniging voor de bouw en infra zijn we initiatiefnemer van dit programma. Het programma is onderdeel van een grotere campagne met als doel te laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land.

Ga kijken!

Dit wil je niet missen, dus kijk 'De bouw maakt het' vanaf 26 augustus elke zaterdag om 17.00 op RTL4, met herhaling op zondag om 12.00 uur. Ook te vinden op Videoland.

Foto op home via Rijkswaterstaat.nl

Angelina van Weerdenburg senior communicatieadviseur