Gratis webinar: Conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim

Donderdag 28 september 2023 om 12:00 uur

Afbeelding Gratis webinar: Conflicten tijdig oplossen voorkomt verzuim
dinsdag 29 augustus 2023

Ontevredenheid over bepaalde werkzaamheden, ruzie over vakantiedagen. Aanvaringen als deze kunnen leiden tot arbeidsconflicten en zelfs verzuim. Hoe je als werkgever omgaat met conflicten kan grote invloed hebben op de duur en het verloop. In het gratis webinar van onze voordeelpartner ArboDuo (onderdeel van ArboNed) op 28 september a.s. vertellen experts er meer over.

Tijdens het webinar krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat kan ik doen als mijn medewerker zich ziek meldt bij een conflict?
  • Hoe kan de bedrijfsmaatschappelijk werker bemiddelen bij een conflict?
  • Wat als ik het conflict met mijn medewerker niet kan oplossen?

Zowel tijdens als na het webinar kun je vragen stellen aan experts. Wil je deelnemen aan het webinar?

Meld je hier aan

Gemiddeld 79 dagen verzuim

Als werkgever heb je er alle belang bij om een arbeidsconflict te voorkomen. Want wanneer medewerkers zich na een conflict ziek melden, moet je ze gemiddeld 79 dagen missen. Om nog maar niet te spreken van de kosten van verzuim en mogelijke juridische bijstand. Ook geeft een arbeidsconflict onrust in het bedrijf en kan het de werksfeer verpesten. Dat kan weer zorgen voor een verminderde motivatie en lagere productiviteit van je medewerkers. En wat te denken van de tijd die het oplossen van een conflict je kost?

Zo pak je het aan

Heb je te maken met een conflict en zoek je hulp? Of wil je juist conflicten voorkomen? ArboDuo helpt je graag op een manier die het best bij je bedrijf past:

  • Zelf doen: In deze checklist vind je tips en handvatten om conflicten te voorkomen en op te lossen.
  • Samen doen: Volg het gratis en interactieve webinar op 28 september aanstaande en hoor onder meer wat je kunt doen als jouw medewerker zich ziekmeldt bij een conflict.
  • Laten doen: Zijn er in je bedrijf onderlinge spanningen en ben je bereid er samen met je medewerkers uit te komen? Dan kan de onafhankelijke bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed bemiddelen en coachen en zo helpen een oplossing te vinden.

Voorkomen verzuim

"Het blijft natuurlijk belangrijk om oog te houden voor preventie van verzuim in de breedste zin van het woord", benadrukt Gert-Jan Klanderman, branchemanager bouw bij ArboNed. "Juist binnen de bouw is er ontzettend veel geregeld en beschikbaar. Denk onder meer aan uitvoering binnen het bedrijf van het PAGO; een stevige basis voor een gedegen preventief beleid. Ook onvrede en conflicten worden dan eerder zichtbaar zodat ze tijdig kunnen worden aangepakt."

Meer weten?

Wil je meer weten over het voorkomen en oplossen van arbeidsconflicten? Kijk dan eens hier of neem contact op met ArboDuo (onderdeel van ArboNed) via bouwendnederland@arboned.nl.

Stuur een mail