• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Mark van ’t Veer: Digitalisering begint bij luisteren naar de eindgebruiker

Mark van ’t Veer: Digitalisering begint bij luisteren naar de eindgebruiker

Afbeelding Mark van ’t Veer: Digitalisering begint bij luisteren naar de eindgebruiker
dinsdag 29 augustus 2023

Mark van ’t Veer, IT Engineer bij Friso Bouwgroep, vertelt deze week welke stappen zij zetten op gebied van digitalisering. Een groot deel van de bouwbedrijven heeft zijn processen al deels gedigitaliseerd. In regio Noord delen ondernemers graag hun ervaringen met elkaar bij de contactgroep Digitalisering of delen zij hun kennis via platform Build.

Bij Friso Bouwgroep zijn ze over het hele spectrum al bezig met digitalisering: van werkplekken tot aan de bouw waar ze werken met iPads. Zo wordt er steeds meer richting een digitale manier van werken geschoven. Het grote voordeel van digitalisering is tijdswinst in de communicatie: wanneer je digitaal communiceert, kun je ook digitale documenten delen en heb je sneller informatie op de plekken waar je het nodig hebt. De belangrijkste tip van Mark om stappen te zetten in digitalisering is om goed te luisteren naar de gebruikers. Waar vragen zij om en hoe kun je dat het beste faciliteren?

Benieuwd naar het verhaal van Mark? Bekijk de video:

Zet de volgende stap

We willen leden graag ondersteunen bij het digitaliseren van hun administratie en organisatie. Via deze speciale website vind je allerlei informatie en tools om verdere stappen te zetten.

Bij de Contactgroep Digitalisering kun je inspiratie op doen en ervaringen delen met collega-bouwbedrijven. Wil jij ook een keer aanwezig zijn bij een contactgroepbijeenkomst? Als lid van Bouwend Nederland ben je van harte welkom! In regio Noord staan de eerstvolgende bijeenkomsten gepland om maandag 18 september en dinsdag 28 november. Neem hiervoor contact op met Willemijn Visscher.

Platform Build is een online community voor digitalisering van de bouw- en infrasector. Platform Build organiseert regelmatig bijeenkomsten over thema's als 'nieuwe digitale technologieën' en 'informatie-uitwisseling binnen het omgevingsmanagement bij infraprojecten'. Leden maar ook niet-leden van Bouwend Nederland kunnen gebruik maken van de online community rondom digitalisering. Doel is om laagdrempelig kennis te ontsluiten rondom digitalisering, met waar mogelijk regionale partners. Het onderwijsaanbod, aanbieders en leveranciers die actief zijn op het gebied van digitalisering worden samengebracht in één omgeving met bouw- en infrabedrijven. Dit geeft de kans om eenvoudig een vraag te stellen, om van elkaar te leren maar bovenal om samen te bouwen aan een meer gedigitaliseerde toekomst. De volgende bijeenkomst vanuit platform Build staat gepland op 10 oktober met als thema 'WKB en digitalisering'. Voor deze en meer activiteiten, kijk op Platform Build.

Willemijn Visscher coördinator meerjarenprogramma's