• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Kom naar de InfraMarathon over de toekomst van de infra- en GWW-sector

Kom naar de InfraMarathon over de toekomst van de infra- en GWW-sector

22 tot en met 24 mei 2024 in Kerkrade

Afbeelding Kom naar de InfraMarathon over de toekomst van de infra- en GWW-sector
donderdag 18 januari 2024

Meer dan 49 uur non-stop praten over de toekomst van onze infra- en GWW-sector met huidige en toekomstige leiders, vrijdenkers, wetenschappers en ondernemers? Dat kan tussen 22 en 24 mei op de InfraMarathon in Kerkrade.

Het Bestuurdersnetwerk Infra, bestaande uit 35 partijen, heeft als doel onze infrastructuur te renoveren en vervangen waarbij de kosten en overlast voor de maatschappij zo laag mogelijk zijn. De komende jaren komt er namelijk ontzettend veel werk voor de infra om bruggen, sluizen en kademuren te vervangen en renoveren.

Programma

Op de InfraMarathon wordt uitgebreid gesproken over de volgende thema's:

  • Mensen maken de sector, toch? Hoe kunnen we elkaar helpen door middel van uitwisseling en gezamenlijke bijdragen aan opleidingsprogramma's, etc.?
  • Hoe organiseren we de grote VenR opgave die er aankomt? Hoe leren we van elkaar? Hoe gaan we de ontbrekende data en (nieuwe) kennis op een efficiënte en duurzame manier verzamelen en ontwikkelen?
  • Oogsten en opschalen: hoe geslaagde voorbeelden x10 x100 x1000? Na de infra5daagse van Terschelling in 2022 zijn in een aantal werkgroepen plannen verder uitgewerkt. Hoe kunnen we de olievlek daarvan vergroten en nieuwe initiatieven op een vergelijkbare wijze verder brengen?
  • Duurzaam en circulair. Opdrachtgevers vragen vandaag duurzaamheid uit en morgen niet. De onrendabele top op investeringen staat op die manier onder druk. Hoe kunnen we elkaar helpen om duurzaamheid en circulariteit een onlosmakelijk deel van ons werk te laten zijn?
  • Industrialiseren en standaarden: van handwerk naar...? Handwerk zal in geëigende gevallen noodzakelijk blijven. De vraag: hoe gaan we de knip aanbrengen en hoe komen we van projectgebondenheid naar procesgestuurd werken?
  • Welke randvoorwaarden spreken we met elkaar af? Niets zo lastig om vandaag A en morgen B uit te vragen. Kunnen we met elkaar (OG en ON) een set van afspraken maken over kaders die we algemeen geldend verklaren?
  • Strategie: hoofdlijnen infra en GWW 2030. Welke hoofdlijnen herkennen we voor de komende jaren, kunnen we elkaar helpen om rode draden te verkennen, prioriteiten te benoemen aan de hand van de eerder afgesproken kaders?

Bekijk het het blokkenschema.

Waar en wanneer?

Het event begint op 22 mei 2024 met een ontvangst tussen 10.00 en 12.00 en eindigt op 24 mei tussen 14.00 en 15.00 met een feestelijke afsluiting. De InfraMarathon wordt georganiseerd in het Abdij Hotel Rolduc in Kerkrade. Via deze link kan je je aanmelden en lees je meer over de kosten. 

Willemijn Visscher coördinator meerjarenprogramma's