• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Martin van Lambalgen: "Bij een incompanytraining kunnen we zelf cases inbrengen waar de theorie mooi op aansluit”

'Bij een incompanytraining kunnen we zelf cases inbrengen waar de theorie mooi op aansluit'

Afbeelding 'Bij een incompanytraining kunnen we zelf cases inbrengen waar de theorie mooi op aansluit'
donderdag 29 augustus 2019

Van omgaan met zzp’ers tot ketenaansprakelijkheid en van veiligheid op de bouwplaats tot energiezuinig bouwen. Bouwend Nederland Academy biedt een breed trainingsaanbod gericht op actuele thema’s voor de bouw- en infrasector. Maar wat als u als bedrijf liever een incompanytraining op maat wilt organiseren voor uw werknemers? En hoe vraagt u dit nu precies aan? We vroegen het aan Martin van Lambalgen van het aannemersbedrijf Van Zoelen B.V.

Hoe bent u terecht gekomen bij de BNL Academy?

“Ik was aan het bladeren in de BNL en zag de advertentie over de BENG-training staan. Het is natuurlijk een heel interessant en actueel thema voor ons en ik zag de mogelijkheid om de kennis over BENG in ons bedrijf te vergroten. Vervolgens heb ik contact opgenomen met Bouwend Nederland.”

Was u al bekend met de BNL Academy en het actuele trainingsaanbod?

“Ja, dat was ik zeker. Zelf heb ik namelijk al een paar trainingen gevolgd via de Academy. Op kantoor worden we ook altijd op de hoogte gehouden van het trainingsaanbod door de nieuwsbrief Ledenservice. Deze krijgen we 1x in de twee weken en hier halen we de interessante trainingen uit voor onze medewerkers. Sinds kort krijgen we ook een nieuwsbrief Academy Alert met het overzicht van de trainingen in onze regio. En hiervan krijgen we elke twee weken een update. ”

Wist u dat de BNL Academy incompanytrainingen organiseerde?

“Nee eigenlijk niet. Pas toen ik informeerde naar de BENG training zelf, kwam ik erachter dat deze ook op aanvraag incompany werd gegeven. Bij Van Zoelen zijn we altijd op zoek naar manieren om kennisoverdracht onder collega’s te bevorderen op kantoor en dit leek mij de ideale mogelijkheid. Op deze manier kunnen we ook zelf cases inbrengen die voor ons interessant zijn en waar de theorie mooi op aansluit.”

Hoe hebt u de incompanytraining aangevraagd? En hoe verliep het contact met de adviseurs van de Academy?

“Dit ging snel en makkelijk. Ik stuurde een mail naar Bouwend Nederland om de mogelijkheden van deze incompany te bespreken. De dag erna kreeg ik al een uitgebreid antwoord terug. De adviseur van de BNL Academy bracht me in contact met de trainster Marieke Nijland om zo de inhoud van de training samen af te stemmen. Dit liep ook heel soepel. Op basis van onze wensen heeft zij de inhoud van de training aangepast en uitgebreid, zoals bijvoorbeeld meer uitleg over het softwareprogramma GPR. Dit wordt normaal niet meegenomen in het standaardprogramma, maar bij een incompany kun je als bedrijf zelf de inhoud meebepalen.”

Hebt u zelf ook nog een gedeelte moeten organiseren of heeft de Academy alles voor u geregeld op basis van uw input?

“Ja! Op de catering na hebben ze de training helemaal zelf verzorgd. De trainer werd gebriefd door de adviseur van de Academy. Lesmateriaal werd voorzien op de dag zelf door middel van handouts en nadien werd het ook naar alle deelnemers verstuurd. In de digitale versie stonden ook verschillende nuttige URLs voor meer informatie. Dit vonden we zeer handig.”

Wat vond u van de incompanytraining zelf?

“Het was een heel leerzame dag waaraan veel collega’s hebben deelgenomen. In de praktijk merk je ook dat er minder afzeggingen zijn omdat het op kantoor plaatsvindt en ze een vertrouwdere omgeving waarderen. Om de theorie zo goed mogelijk te vertalen naar de praktijk, hebben we zelf een case voorgesteld, namelijk de Lunet. Een bouwproject dat helemaal voldoet aan de BENGcriteria. Onze trainer legde alle theorie uit aan de hand van deze case. Daarnaast was het ook heel leuk om te zien hoe ervaringen van collega’s gedeeld werden onder elkaar. Maar we hebben ook bewust opdrachtgevers uitgenodigd voor deze incompanytraining om de kennisoverdracht ook vanuit deze hoek te garanderen. In een wat informelere sfeer is het zo mogelijk om met verschillende partijen het thema BENG eigen te maken.”

Bent u van plan in de toekomst nog incompanytrainingen te laten organiseren door de BNL Academy?

“Als de training een toegevoegde waarde heeft voor onze organisatie zeker! Sowieso is het handig dat we alle faciliteiten in huis hebben hiervoor, maar het gaat vooral om de kennisdeling in het bedrijf. Een incompany training zorgt niet alleen voor meer kennis, maar ook voor een sociaal moment waar iedereen van elkaar kan leren.”

Wilt u graag zelf een incompanytraining aanvragen?

Neem dan contact op via academy@bouwendnederland.nl of telefonisch via 079 3 252 166.