Taal voor de Bouw enthousiast onthaald op Regiodag Oost!

dinsdag 12 maart 2019

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost
Afbeelding Taal voor de Bouw enthousiast onthaald op Regiodag Oost!

In de bouw- en infrasector worden dagelijks specifieke termen en vakjargon gebruikt. Voor studenten die de Nederlandse taal niet perfect beheersen maakt dit de communicatie op de bouwplaats moeilijk. Hoe los je dit nu op? Door een praktijktaalboek samen te stellen dat communicatie op alle niveaus mogelijk maakt!

Het boek is met werkgevers ontwikkeld. Zij willen investeren in zowel het overbrengen als delen van kennis en vaardigheden. Met mensen die het Nederlands nog niet machtig zijn, of laaggeletterden, gaat dat soms nog stroef. Daarbij is de bouw een sector waar het kennen van je vakjargon niet alleen het werk beter maakt, maar ook nog eens noodzakelijk is voor de bouw.

Taal voor de Bouw is geschreven door Herman Rouwenhorst en ondersteund door de landelijke campagne van Bouwend Nederland. Ook Bouwmensen Apeldoorn, Bouwend Nederland Oost en statushouders hielpen mee bij de totstandkoming. Het boek blijkt zo succesvol te zijn dat er al een tweede druk nodig is.

Lees meer over Taal voor de Bouw >>

Regiodag Oost

Op de Regiodag van Bouwend Nederland Oost in Omnisport Apeldoorn presenteerde Verhagen het nieuwe praktijkwerkboek. Hierin is een leermethode ontwikkeld om de taal op de bouwplaats te leren voor mensen die het Nederlands en benodigde vakjargon nog niet voldoende machtig zijn. Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) heeft op de Regiodag Oost het eerste exemplaar van het boek Taal voor de Bouw in ontvangst genomen van Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen.

Luistertip

Onze collega Anne de Jonge was afgelopen zaterdag te horen in het radioprogramma de Taalstaat op NPO1 over het nieuwe taalboek ‘Taal voor de Bouw’. Heb je de uitzending van het programma gemist op zaterdag? Luister dan hier naar de podcast. Vanaf minuut 7 hoor je Anne aan het woord over 'Taal in de Bouw'.

Meer informatie

Voor meer informatie over het boek kunt u contact opnemen met Anne de Jonge.