6 redenen om een project aan te maken in bouwweer

woensdag 4 december 2019
Afbeelding 6 redenen om een project aan te maken in bouwweer

Uit gesprekken met verschillende gebruikers van het uitgebreid bouwweer blijkt dat niet iedereen een project aanmaakt. Veel leden zoeken na iedere inlog de locatie met de plaatsnaamzoeker en nemen niet de moeite om een project aan te maken. Maar zo verlies je kostbare tijd die je aan een andere taak had kunnen besteden. In dit artikel geven we je zes goede redenen om dat toch te doen.

1. Tijd besparen

Het aanmaken van een project is binnen enkele klikken gebeurd. Heb je dit enkele keren gedaan? Dan zal dit maximaal één minuut tijd kosten. Iedere keer opnieuw de locatie invoeren bij het inloggen kost je meer tijd. Niet alleen op je pc, maar ook op mobiel en in je app. En dat is mogelijk voor meerdere gebruikers in je organisatie!

2. Profiteer van het dashboard

Als je geen projecten aanmaakt, profiteer je niet optimaal van de werking van het dashboard. Door het aanmaken van een project krijg je direct inzicht in de werkbaarheid en risico’s bij de verwachte weersomstandigheden. Eenvoudig in groen, oranje en rood. Alles groen? Dan hoef je niet verder te zoeken en kun je weer aan het werk.

3. Nauwkeurige locatie voor radarbeelden

Als je jouw locatie bepaalt met de postcodezoeker, dan is dat voldoende gedetailleerd voor de weersverwachting. Echter, de radarbeelden en daarmee ook de grafiek met buien in de komende twee uur zijn niet zo nauwkeurig. Onze radarbeelden hebben namelijk een resolutie van één bij één kilometer. Bij het aanmaken van een project kun je op een kaart exact aangeven waar je werkt en krijg je de juiste informatie voor jouw project!

4. E-mail berichten

Je kunt in het uitgebreid bouwweer ook instellen dat je de weersverwachting of verletinformatie per e-mail ontvangt. Voor het instellen van deze berichtgeving hebben we naast je locatie ook andere details van het project nodig, daarom werkt deze optie alleen als je een project aanmaakt.

5. Consistentie

In een project kun je naast de locatie ook aangeven welke activiteiten en verletregelingen van toepassing zijn. Tevens kun je eigen criteria voor werkbaarheid aanmaken. Door het aanmaken van projecten in het account van jouw organisatie zien alle gebruikers dezelfde informatie. Dit bevordert de eenduidigheid van informatie en beslissingen binnen je organisatie.

6. Nieuwe ontwikkelingen

Ook gezien de nieuwste ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker dat je een project aanmaakt. Dit voorjaar hebben we namelijk de bouwweer-app gelanceerd; je kan deze vinden in de App Store (iOS) en Google Play (Android). We werken continue aan nieuwe functies om je bouwproject nog beter te ondersteunen. Een voorbeeld daarvan zijn notificaties. In de app komt dit najaar de mogelijkheid om notificaties in te stellen voor regen, onweer, werkbaarheid limieten per project en de verletnorm. Ook hiervoor is het aanmaken van een project noodzaak.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het ledenvoordeel met InfoPlaza of heb je vragen over het uitgebreid bouwweer? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.