Afbeelding Future Builders Day 2023

Future Builders Day 2023

20 april 2023 - Fokker Terminal Den Haag

The fight for the future

Dat was het thema van Future Builders Day 2023, dé dag waarop docenten, studenten en bedrijfsleven samenkwamen. Deelnemers keken samen naar de toekomst, konden de nieuwste innovaties in de praktijk ervaren en elkaar leren kennen. Op 20 april 2023 vond de derde editie van Future Builders Day plaats. In het najaar van 2023 wordt de datum van Future Builders Day 2024 bekend.

Terugblik Future Builders Day 2023

Al ruim voor de start stroomt de Fokker Terminal in Den Haag op donderdag 20 april vol met bouw- en infrastudenten en hun docenten. Aanwezige bedrijven staan deze derde editie van Future Builders Day te popelen om nieuwsgierig talent kennis te laten maken met hun inspirerende innovaties op het gebied van onder andere circulariteit, efficiency en duurzaamheid. En het is dringen bij alle verschillende workshops, stands en de boksring.

Op de beursvloer is het dringen bij het uitproberen van alle technologische innovaties. Spot de Robohond, onderwaterdrones en zelf met VR ontwerpen zijn uiteraard populair, maar hoe je bouwt met hennep of plastic wekt net zoveel interesse. De interesse voor de techniek verbindt ook om makkelijk een praatje te maken en – heel ouderwets – kaartjes uit te wisselen voor een stage- of toekomstige werkplek.

Bij de boksring wordt het vechten voor een plekje als GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing, Rico Verhoeven zijn keynote verzorgd.  Met zijn verhaal weet hij jongeren te boeien focus te houden op je persoonlijke doelen. Hij deelt daarnaast hoe hij weerstand gebruikt om verder te komen. Zijn verhaal past perfect bij de bezoekers, de sector en de energie van de dag.

Wanneer is de volgende editie van Future Builders Day?

De datum voor Future Builders Day 2024 wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Wil je weten welke onderwerpen en bedrijven mee hebben gewerkt aan deze derde editie? Dat kan via onderstaande link:

Deze partners waren aanwezig op editie 3. 

Voor wie?

   
Studenten: fight for your future

Wij bouwen samen aan de toekomst. Aan dromen, wegen, plekken om te wonen, werken of samen te komen. Maar de wereld verandert; denk aan de omgeving, technologie, doelgroepen en het klimaat. Dat daagt ook jou uit om anders te denken. Hoe? Dat laten onze bedrijven jou via de mooiste innovaties zien, leren en beleven. In de Fokker Terminal in Den Haag kun je de nieuwste ontwikkelingen zien en ontmoet je misschien wel jouw werkgever (of stagebedrijf) van de toekomst. Meld je aan en kom op 20 april naar de Fokker Terminal in Den Haag.

   
Docenten: docentenlounge

Uiteraard kun jij als docent aan dezelfde onderdelen deelnemen als je studenten: bezoek de meest innovatieve bedrijven op de beursvloer en laat je onderdompelen in de nieuwste kennis via de verdiepende sessies. Maar er is ook een docentenlounge, waar je andere docenten kunt ontmoeten en waar inspirerende sprekers je in op gezette tijden meenemen in de nieuwste ontwikkelingen. Natuurlijk zijn daar ook flexibele werkplekken met goede wifi en gratis lekkere koffie en snacks wanneer je tussendoor iets uit wilt werken.

   
Bedrijven: fight for talent

Ontmoet jouw toekomstige werknemers en laat zien wat jij hen te bieden hebt! De bezoekers van Future Builders Day zijn studenten van bouw- en infraopleidingen (vooral MBO3,4 en HBO) die graag kennis maken met innovatieve bedrijven. De inhoud van Future Builders Day wordt vormgegeven door diezelfde bedrijven (lid van Bouwend Nederland), die kunnen laten zien (heel praktisch, op de beursvloer) en overbrengen (via interactieve lezingen) op welke manieren zij klaar zijn voor de toekomst. Heb je interesse in deelname? Neem dan contact op.

Thema's
     

Fight for the planet

De aarde minder belasten. Dat is werken met materialen die de aarde niet uitputten, afval reduceren en er slimme nieuwe dingen mee doen. We moeten nieuwe bouwstoffen ontdekken en verwerken. Hoe gaat onze sector dat waar maken? Hier ga je het zien en ervaren.

Fight for energy

Het grootste thema van deze tijd: een fossielvrije energieoplossing voor iedereen. Nieuwe energietechnieken in de gebouwde omgeving integreren, dat is niet 123 gedaan en lijkt nog ver weg. Tegen de tijd dat de studenten van nu op de arbeidsmarkt komen is het realiteit. Ben jij er klaar voor? We bekijken, ervaren en ontwerpen mee aan slimme technieken.

Fight for efficiency

De eisen die vandaag de dag worden gesteld maken bouwen steeds complexer én vaak onbetaalbaar. De oplossing is meer efficiency in ontwerp, productie en standaardisatie van producten. Maar kan dat wel als je bouwt in een onvoorspelbare omgeving? En wat is de houdbaarheid van werken met je handen en vakmanschap? Bedrijven laten je zien hoe zij de kansen pakken die automatisering, standaardisatie van proces en product, slimmere bouwlogistiek, smart engineering en BIM kunnen bieden.

Over ons

Future Builders Day en het Future Builders platform zijn initiatieven van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland verbindt en versterkt de bouw en infra. Met ongeveer 4800 aangesloten bouwbedrijven zijn wij de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De vereniging helpt via haar initiatieven voor branche-ontwikkeling lidbedrijven tijdig in te spelen op onderwerpen als duurzaamheid, digitalisering, innovatie en we maken ons hard voor het behoud en de instroom van voldoende (vak)krachten voor de sector. Future Builders Day wordt mede gefinancierd vanuit de meerjarenprogramma’s DuurzaamheidToekomst van Werk en Vernieuwing van de sector.