Afbeelding Terugblik op Future Builders Day 2022

Terugblik op Future Builders Day 2022

Hét online event voor studenten en young professionals in de bouw en infra

Bekijk onze sessies terug

Op 31 maart 2022 werd de tweede editie van de Future Builders Day gehouden. Aan de hand van het programma Nu Bouwen Aan Morgen volgden studenten en docenten van Beroepsopleidingen en bedrijven uit de Bouw en Infra workshops over de dichtbije toekomst van de Bouw. Live te volgen door 150 gasten op het Bouw en Infrapark Harderwijk en door 400 overige bezoekers in de online-event-app. George Raessens, vice-voorzitter van Bouwend Nederland, opende de dag en benadrukte dat de studenten een goede keuze hebben gemaakt door in de Bouw en Infra te gaan studeren omdat deze sector van groeiend belang is voor Nederland en dat juist studenten in de snel veranderende praktijk een groot verschil zullen en kunnen maken. Bekijk hieronder de break-outsessies terug, scroll naar beneden voor nog meer break-outsessies.

Johan Overdevest opent Future Builders Day 2022

Sabine Oberhuber: 'Een gebouw is een opslagplaats voor grondstoffen'

Wat kan de bouwsector leren van de sportsector?

Het nieuwe werken in de bouw & infra bij TBI

A16 Rotterdam: aanleg energieneutrale rijksweg

't IJ in Amsterdam: van industriegebied naar havenstad

Rekenen met een miljard? Verbreden van de snelweg A9 door Amstelveen

Ecodorp Boekel: klimaatpositief bouwen kan!

Hoe alles in een BIM model samenkomt

Wie zijn wij?

Future Builders is een online platform van en voor studenten, young professionals en bedrijven uit de bouwsector en infrastructuur. Samen bouwen we aan de toekomst van de bouw- en infrasector. Hoe? Door het organiseren van Future Builders Day, meet-ups, en hackathons gericht op ruimtelijke spreiding van functies, energietransitie en –infra, de toekomst van werk en waarde van bouwen. Future Builders biedt bovendien ruimte aan bouw- en installatiebedrijven om studenten van universiteiten, technische hogescholen en mbo's te inspireren en aan zich te binden.

Klaar voor de wereld van 2030?

Nederland staat voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, energietransitie, vergrijzing en verstedelijking met de daarbij behorende woon- en vervoersopgaven. Future Builders wil hierover graag in discussie met de bouwers van de toekomst: studenten, docenten en de young professionals in de bouw en infra. Samen bouwen we aan de bouw van de toekomst.