Afbeelding Future Builders Day 2023

Future Builders Day 2023

20 april 2023 -Fokker Terminal Den Haag

The fight for the future

Future Builders Day is dé dag waarop docenten, studenten en bedrijfsleven samenkomen. Een dag waarop we samen kijken naar de toekomst. Waar we van en met elkaar leren, ervaren en verbinden. Op 20 April 2023 organiseert Bouwend Nederland de derde editie van Future Builders Day. Bouwend Nederland nodigt alle mbo- en hbo-studenten van bouw- en infraopleidingen (en hun docenten) uit om tussen 9.00 en 16.00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag door de top van onze sector geïnspireerd te worden. De toegang is voor studenten en docenten (na aanmelding) gratis.

    
   
  
Wij bouwen samen aan de toekomst. Aan dromen, wegen, plekken om te wonen, werken of samen te komen. Daarin ontmoeten we vele uitdagingen. Omgeving, technologie, doelgroepen en klimaat zijn factoren die continu veranderen. Ze dagen ons uit anders te denken, te leren en daarin te investeren.

Nederland heeft jonge innovatieve en inventieve denkers, aanpakkers, specialisten en alleskunners nodig. Mensen met passie en oplossingen. Deze toekomstige bouwers, ondernemers en hun docenten, willen we enthousiasmeren, verrijken en verbinden aan de branche. Samenbrengen binnen ons krachtige netwerk.

Future Builders Day is dan ook dé dag waarop docenten, studenten en bedrijfsleven samenkomen. Een dag waar we samen kijken naar de toekomst. Waar we van en met elkaar leren, ervaren en verbinden.

Thema's
     

Fight for the planet

De aarde minder belasten. Dat is werken met materialen die de aarde niet uitputten, afval reduceren en er slimme nieuwe dingen mee doen. We moeten nieuwe bouwstoffen ontdekken en verwerken. Hoe gaat onze sector dat waar maken? Hier ga je het zien en ervaren.

Fight for energy

Het grootste thema van deze tijd: een fossielvrije energieoplossing voor iedereen. Nieuwe energietechnieken in de gebouwde omgeving integreren, dat is niet 123 gedaan en lijkt nog ver weg. Maar tegen de tijd dat de studenten van nu op de arbeidsmarkt komen is het realiteit. Ben jij er klaar voor? We bekijken, ervaren en ontwerpen mee aan slimme technieken.

Fight for efficiency

De eisen die vandaag de dag worden gesteld maken bouwen steeds complexer én vaak onbetaalbaar. De oplossing is meer efficiency in ontwerp, productie en standaardisatie van producten. Maar kan dat wel als je bouwt in een onvoorspelbare omgeving? En wat is de houdbaarheid van werken met je handen en vakmanschap? Bedrijven laten je zien hoe zij de kansen pakken die automatisering, standaardisatie van proces en product, slimmere bouwlogistiek, smart engineering en BIM kunnen bieden.

Voor wie?

   
Studenten: Fight for your future

Wij bouwen samen aan de toekomst. Aan dromen, wegen, plekken om te wonen, werken of samen te komen. Maar de wereld verandert; denk aan de omgeving, technologie, doelgroepen en het klimaat. Dat daagt ook jou uit om anders te denken. Hoe? Dat laten onze bedrijven jou via de mooiste innovaties zien, leren en beleven. In de Fokker Terminal in Den Haag kun je de nieuwste ontwikkelingen zien en ontmoet je misschien wel jouw werkgever (of stagebedrijf) van de toekomst. Meld je aan en kom op 20 april naar de Fokker Terminal in Den Haag.

   
Docenten: docentenlounge

Uiteraard kun jij als docent aan dezelfde onderdelen deelnemen als je studenten: bezoek de meest innovatieve bedrijven op de beursvloer en laat je onderdompelen in de nieuwste kennis via de verdiepende sessies. Maar er is ook een docentenlounge, waar je andere docenten kunt ontmoeten en waar inspirerende sprekers je in op gezette tijden meenemen in de nieuwste ontwikkelingen. Natuurlijk zijn daar ook flexibele werkplekken met goede wifi en gratis lekkere koffie en snacks wanneer je tussendoor iets uit wilt werken.

   
Bedrijven: Fight for talent

Ontmoet jouw toekomstige werknemers en laat zien wat jij hen te bieden hebt! De bezoekers van Future Builders Day zijn studenten van bouw- en infraopleidingen (vooral MBO3,4 en HBO) die graag kennis maken met innovatieve bedrijven. De inhoud van Future Builders Day wordt vormgegeven door diezelfde bedrijven (lid van Bouwend Nederland), die kunnen laten zien (heel praktisch, op de beursvloer) en overbrengen (via interactieve lezingen) op welke manieren zij klaar zijn voor de toekomst. Heb je interesse in deelname? Neem dan contact op.

Programma

Fight for the future - Learn, experience, connect

Medio februari 2022 vind je hier het volledige programma en een overzicht van de aanwezige bedrijven.

9.00 uur - 16.00 uur EXPERIENCE & CONNECT
Ontmoet en leer van bedrijven op de interactieve beursvloer
10.00 uur CONNECT
Plenaire opening
10.30 uur - 14.30 uur LEARN
4 rondes waarin studenten interactieve sessies / lezingen kunnen bijwonen
14.30 uur CONNECT
Plenaire afsluiting

 

      

Praktisch

Future Builders Day 2023 vindt plaats op 20 april 2023 in de Fokker Terminal in Den Haag.
Adres van de Fokker Terminal is Binckhorstlaan 249, 2516 BB in Den Haag.
Bezoekers zijn van harte welkom van 9.00 tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid Fokker Terminal
De Fokker Terminal is zowel per auto als met OV goed bereikbaar.
Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Fokker Terminal.

Catering
Gedurende de dag is voor iedereen koffie en thee beschikbaar. Een broodje kan tegen een kleine bijdrage gekocht worden bij de catering uitgiftepunten. Docenten en netwerkpartners kunnen gebruik maken van een speciale docenten/standhouders-lunch die gratis ter beschikking wordt gesteld door de organisatie.

Over ons

Future Builders Day en het Future Builders platform zijn initiatieven van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland verbindt en versterkt de bouw en infra. Met ongeveer 4800 aangesloten bouwbedrijven zijn wij de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De vereniging helpt via haar initiatieven voor branche-ontwikkeling lidbedrijven tijdig in te spelen op onderwerpen als duurzaamheid, digitalisering, innovatie en we maken ons hard voor het behoud en de instroom van voldoende (vak)krachten voor de sector. Future Builders Day wordt mede gefinancierd vanuit de meerjarenprogramma’s DuurzaamheidToekomst van Werk en Vernieuwing van de sector.