Afbeelding Future Builders Day 2023

Future Builders Day 2023

20 april 2023 - Fokker Terminal Den Haag

Meld je nu aan

Beleef de toekomst

The fight for the future. Dat is het thema van Future Builders Day, dé dag waarop docenten, studenten en bedrijfsleven samenkomen. Een dag waarop we samen kijken naar de toekomst en we van en met elkaar leren, ervaren en verbinden. Op 20 april 2023 organiseren we de derde editie van Future Builders Day. Bouwend Nederland nodigt alle mbo- en hbo-studenten van bouw- en infraopleidingen (en hun docenten) uit om tussen 9.00 en 16.00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag door de top van onze sector geïnspireerd te worden. De toegang is voor studenten en docenten (na aanmelding) gratis.

Rico Verhoeven komt naar Future Builders Day

Mooi nieuws! De GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing, Rico Verhoeven, komt naar Future Builders Day! Hij vertelt over zijn 'fights' zowel in de ring als buiten de ring. Hij vertelt over struggles in zijn jeugd en het maken van keuzes, over zijn focus, drive en de fysieke en mentale gevechten, maar ook over het grotere geheel. Hoe blijft een sportieve en maatschappelijke carrière in balans, hoe wordt een sportieve carrière een duurzame maatschappelijke carrière?

Rico Verhoeven is The King of Kickboxing. Hij begon op zevenjarige leeftijd met kickboksen en bleek al snel een natuurtalent. Op z'n zestiende maakte hij zijn debuut in de ring en vocht door de jaren heen tegen 's werelds grootste vechters. In 2013 werd Rico voor het eerst zwaargewicht GLORY Wereldkampioen en stond die titel sindsdien niet meer af.

Programma

9.00 uur THE BEGINNING
Start Future Builders Day 2023
9.30 uur WARMING UP
Plenaire opening door Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland
10.00 - 16.00 uur EXPERIENCE & CONNECT
Ontmoet en leer van bedrijven op de interactieve beursvloer
12.00 - 12.30 uur THE FIGHT FOR THE FUTURE
Keynote presentatie door GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing Rico Verhoeven
10.00 - 10.45 uur
11.00 - 11.45 uur
13.00 - 13.45 uur
14.00 - 14.45 uur
LEARN - DEEP DIVES
4 rondes waarin je interactieve sessies / lezingen kunt bijwonen
Check binnenkort het blokkenschema en kies jouw sessie!
16.00 uur THE END
Einde Future Builders Day 2023

Ochtendprogramma voor docenten

09.00 uur

THE BEGINNING
Start Future Builders Day 2023

09.30 uur

WARMING UP
Plenaire opening door Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland

10.00 uur Dura Vermeer, Gerjan Kwakernaak, BIM en samenwerken. Bij Dura Vermeer zijn USB sticks uit den boze
10.30 uur NarrativA Architecten, Shai van Vlijmen - Het roer moet om! Biosbased bouwen is de nieuwe standaard!
11.00 uur Futurepreneurs Han van Nieuwaal en Coen Faber, Ondernemerschapsonderwijs: de Futurepreneursformule
11.30 uur Civillion, Willem Peter Huijssoon, Praktijkdocent; toepassen van andere lestechnieken

 

Middagprogramma voor docenten

12.00 uur

THE FIGHT FOR THE FUTURE

Keynote presentatie door GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing Rico Verhoeven

14.00 uur Bimpact, Radboud Hemel, Sanne Vogelzang en Ilse jonker - Bouwwet -en Regelgeving (BBL/Wkb/MPG/BENG) data integraal, realtime en cloud based in het onderwijs; nog een broodje aap verhaal (Bimpact/Buildify)?
15.00 uur Blue Blocks, Marjanne Cuypers - Bouwen met bruin zeewier en groenresten: dat ruimt CO2 op!
15.20 uur Bezoek hospitality units & netwerken

Docentenlounge

Voor docenten van bouw- en infraopleidingen is speciale aandacht. Docenten kunnen natuurlijk aan dezelfde onderdelen deelnemen als studenten, maar er is ook een docentenlounge. Hier kan je andere docenten ontmoeten en exclusieve lezingen volgen gericht op docenten. De lezingen duren 20 minuten. Er tijd om met de spreker na te praten. Meer informatie staat op de sprekerspagina. Aanmelden voor Future Builders Day is verplicht en gratis.

Waarom je Future Builders niet mag missen?

Wij bouwen samen aan de toekomst. Aan dromen, wegen, plekken om te wonen, werken of samen te komen. Daarin ontmoeten we vele uitdagingen. Omgeving, technologie, doelgroepen en klimaat zijn factoren die continu veranderen. Ze dagen ons uit anders te denken, te leren en daarin te investeren.

Nederland heeft jonge innovatieve en inventieve denkers, aanpakkers, specialisten en alleskunners nodig. Mensen met passie en oplossingen. Deze toekomstige bouwers, ondernemers en hun docenten, willen we enthousiasmeren, verrijken en verbinden aan de branche. Samenbrengen binnen ons krachtige netwerk.

Future Builders Day is dan ook dé dag waarop docenten, studenten en bedrijfsleven samenkomen. Een dag waar we samen kijken naar de toekomst. Waar we van en met elkaar leren, ervaren en verbinden.

Voor wie?

   
Studenten: fight for your future

Wij bouwen samen aan de toekomst. Aan dromen, wegen, plekken om te wonen, werken of samen te komen. Maar de wereld verandert; denk aan de omgeving, technologie, doelgroepen en het klimaat. Dat daagt ook jou uit om anders te denken. Hoe? Dat laten onze bedrijven jou via de mooiste innovaties zien, leren en beleven. In de Fokker Terminal in Den Haag kun je de nieuwste ontwikkelingen zien en ontmoet je misschien wel jouw werkgever (of stagebedrijf) van de toekomst. Meld je aan en kom op 20 april naar de Fokker Terminal in Den Haag.

   
Docenten: docentenlounge

Uiteraard kun jij als docent aan dezelfde onderdelen deelnemen als je studenten: bezoek de meest innovatieve bedrijven op de beursvloer en laat je onderdompelen in de nieuwste kennis via de verdiepende sessies. Maar er is ook een docentenlounge, waar je andere docenten kunt ontmoeten en waar inspirerende sprekers je in op gezette tijden meenemen in de nieuwste ontwikkelingen. Natuurlijk zijn daar ook flexibele werkplekken met goede wifi en gratis lekkere koffie en snacks wanneer je tussendoor iets uit wilt werken.

   
Bedrijven: fight for talent

Ontmoet jouw toekomstige werknemers en laat zien wat jij hen te bieden hebt! De bezoekers van Future Builders Day zijn studenten van bouw- en infraopleidingen (vooral MBO3,4 en HBO) die graag kennis maken met innovatieve bedrijven. De inhoud van Future Builders Day wordt vormgegeven door diezelfde bedrijven (lid van Bouwend Nederland), die kunnen laten zien (heel praktisch, op de beursvloer) en overbrengen (via interactieve lezingen) op welke manieren zij klaar zijn voor de toekomst. Heb je interesse in deelname? Neem dan contact op.

Thema's
     

Fight for the planet

De aarde minder belasten. Dat is werken met materialen die de aarde niet uitputten, afval reduceren en er slimme nieuwe dingen mee doen. We moeten nieuwe bouwstoffen ontdekken en verwerken. Hoe gaat onze sector dat waar maken? Hier ga je het zien en ervaren.

Fight for energy

Het grootste thema van deze tijd: een fossielvrije energieoplossing voor iedereen. Nieuwe energietechnieken in de gebouwde omgeving integreren, dat is niet 123 gedaan en lijkt nog ver weg. Tegen de tijd dat de studenten van nu op de arbeidsmarkt komen is het realiteit. Ben jij er klaar voor? We bekijken, ervaren en ontwerpen mee aan slimme technieken.

Fight for efficiency

De eisen die vandaag de dag worden gesteld maken bouwen steeds complexer én vaak onbetaalbaar. De oplossing is meer efficiency in ontwerp, productie en standaardisatie van producten. Maar kan dat wel als je bouwt in een onvoorspelbare omgeving? En wat is de houdbaarheid van werken met je handen en vakmanschap? Bedrijven laten je zien hoe zij de kansen pakken die automatisering, standaardisatie van proces en product, slimmere bouwlogistiek, smart engineering en BIM kunnen bieden.

Praktisch

Future Builders Day 2023 vindt plaats op 20 april in de Fokker Terminal in Den Haag. Adres: Binckhorstlaan 249, 2516 BB in Den Haag. Bezoekers zijn van harte welkom van 9.00 tot 16.00.

Bereikbaarheid
De Fokker Terminal is zowel per auto als met OV goed bereikbaar. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Fokker Terminal.

Catering
Op de dag is voor iedereen koffie en thee beschikbaar. Een broodje kan tegen een kleine bijdrage gekocht worden bij de catering-uitgiftepunten. Docenten en netwerkpartners kunnen gebruik maken van een speciale docenten/standhouders-lunch die gratis ter beschikking wordt gesteld door de organisatie.

Studenten opgelet: inschrijving Future Builders Day 2023 gestart

Studenten opgelet: inschrijving Future Builders Day 2023 gestart

Beursvloer Future Builders Day

Over ons

Future Builders Day en het Future Builders platform zijn initiatieven van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland verbindt en versterkt de bouw en infra. Met ongeveer 4800 aangesloten bouwbedrijven zijn wij de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De vereniging helpt via haar initiatieven voor branche-ontwikkeling lidbedrijven tijdig in te spelen op onderwerpen als duurzaamheid, digitalisering, innovatie en we maken ons hard voor het behoud en de instroom van voldoende (vak)krachten voor de sector. Future Builders Day wordt mede gefinancierd vanuit de meerjarenprogramma’s DuurzaamheidToekomst van Werk en Vernieuwing van de sector.