Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Future builders day

Future Builders Day

Dinsdag 19 november 2024 - Fokker Terminal Den Haag

Save the date!

  • Dinsdag 19 november 2024 - Fokker Terminal Den Haag
  • Thema: Fit for the Future
  • Gastspreker: Soufiane Touzani
  • Toegang gratis

Bouwend Nederland organiseert op 19 november 2024 de vierde editie van Future Builders Day. Docenten en studenten van bouw en infra gerelateerde opleidingen zijn van harte uitgenodigd om in de Fokker Terminal in Den Haag door de top van onze sector geïnspireerd te worden. Nieuw is dat de onderwijsdag van de MBO Raad, Techniek en Gebouwde Omgeving ook tijdens Future Builders Day plaatsvindt. 

Ook dit jaar hebben we weer een bijzondere gastspreker: freestyle voetballer en influencer Soufiane Touzani komt vertellen over zijn persoonlijke en professionele challenges. Met het thema ‘Fit for the Future’ spelen we in op de uitdagingen (challenges) van de toekomst. De toegang is ook dit jaar gratis. 

“Future Builders Day is de dag waarin ik als student kan zien wat de nieuwste uitvindingen zijn. Ik vind dat top, ook dat mijn school dit aanbiedt.”

Voor wie?

Studenten

Wij bouwen samen aan de toekomst. Aan dromen, wegen, plekken om te wonen, werken of samen te komen. Maar de wereld verandert; denk aan de omgeving, technologie, doelgroepen en het klimaat. Dat daagt ook jou uit om anders te denken. Maak tijdens Future Builders Day kennis met de nieuwste innovaties zoals de eerste vliegende auto ter wereld van Pal-V, bedacht én ontwikkeld in Nederland. Stel je eens voor, de positieve impact die dit heeft op de Nederlandse infrastructuur! Ook is er volop gelegenheid voor jou om zelf de nieuwste methodes en technieken te proberen, zoals hoe je augmented reality toepast op de bouwplaats. Ook ontmoeten je innovatieve bedrijven in de bouw en infra. Wat dacht je van Fischer die saaie én zware werkzaamheden laat uitvoeren door de slimme AI-boorrobot. En dan zijn er nog 20 andere bedrijven aanwezig met allemaal toffe en innovatieve oplossingen.  

In de Fokker Terminal in Den Haag kun je de nieuwste ontwikkelingen zien en ontmoet je misschien wel jouw werkgever (of stagebedrijf) van de toekomst. Meld je aan (vanaf september mogelijk) of informeer alvast bij je docent en kom op 19 november naar de Fokker Terminal in Den Haag.

Docenten

Uiteraard kun jij als docent aan dezelfde onderdelen deelnemen als je studenten: bezoek de meest innovatieve bedrijven op de beursvloer en laat je onderdompelen in de nieuwste kennis via de verdiepende sessies. Maar er is ook een docentenlounge, waar je andere docenten kunt ontmoeten en waar inspirerende sprekers je in op gezette tijden meenemen in de nieuwste ontwikkelingen. Zodat niet alleen de studenten maar óók jij Fit for the Future bent. En is het dé kans om nieuwe contacten te leggen met collega docenten van andere opleidingen. Wist je dat de onderwijsdag van de MBO Raad, Techniek en Gebouwde Omgeving ook tijdens Future Builders Day plaatsvindt? Natuurlijk zijn daar ook flexibele werkplekken met goede wifi en gratis lekkere koffie en snacks wanneer je tussendoor iets uit wilt werken.

Bedrijven

Ontmoet jouw toekomstige werknemers en laat zien wat jij hén te bieden hebt! Door middel van uitdagende challenges op de beursvloer en via interactieve lezingen is dit de uitgelezen kans om te laten zien op welke manieren ook jij klaar bent voor de challenges van de toekomst. Ook kan je hier innovaties binnen de branche delen met studenten en docenten zodat zij weer helemaal up-to-date zijn. Heb je interesse in deelname? Neem dan contact met ons op via j.vankooten@bouwendnederland.nl of bekijk de digitale folder.

De challenges

Challenge: Taking care of our planet

Er ligt een enorme uitdaging om de aarde minder belasten. Dat betekent onder andere dat er nog meer gewerkt moet worden met materialen die de aarde niet uitputten, het verminderen van afval en er in de vorm van grondstoffen nieuwe dingen mee doen, nieuwe bouwstoffen ontdekken en verwerken in bouwwerken. Hoe gaat onze sector dat allemaal waarmaken? 

Challenge: Smart energy solutions

Een minstens zo grote uitdaging van deze tijd: een fossielvrije energieoplossing voor iedereen. Nieuwe energietechnieken in de gebouwde omgeving bij elkaar brengen; dat is niet morgen gedaan en lijkt nog ver weg. Maar tegen de tijd dat de studenten van nu op de arbeidsmarkt komen is het realiteit. Het vraagt om (nog) slimmere technieken.

Challenge: More efficiency

De eisen die vandaag de dag worden gesteld maken bouwen steeds complexer én vaak onbetaalbaar. De oplossing is meer efficiëntie in ontwerp, productie en standaardisatie van producten. Maar kan dat wel als je bouwt in een onvoorspelbare omgeving? En wat is de houdbaarheid van handmatige arbeid en vakmanschap?

Terugblik Future Builders Day 2023

Ben je benieuwd wat je ongeveer kunt verwachten op Future Builders Day? Bekijk hieronder de terugblik video van 2023.

Over ons

Future Builders Day en het Future Builders platform zijn initiatieven van Bouwend Nederland. Future Builders Day wordt mede gefinancierd vanuit de meerjarenprogramma’s DuurzaamheidToekomst van Werk en Vernieuwing van de sector.