Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Jbn award

JBN Award

Op vrijdag 22 september 2023 is de allereerste JBN Award uitgereikt. De award was onderdeel van een galafeest voor de jongerentak van Bouwend Nederland voor managers, DGA's, bestuurders en andere jonge professionals onder de veertig. Jonge bouwers zijn voor ons als branchevereniging heel belangrijk, omdat ze niet alleen de toekomst van de bouw en infra zijn, maar ook ook een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving en de sector. Daarom hebben we hen in het zonnetje gezet tijdens deze avond. Hier vind je een terugblik op het gala en de award.

Jan-Willem van Engen winnaar eerste JBN Award

Wij feliciteren Jan-Willem van Engen met het winnen van de JBN Award 2023. De ambitieuze eigenaar van Bouwbedrijf van Engen uit Kockengen is een ecologische houtbouwer met een passie voor biobased bouwen. Daarnaast biedt hij zij-instromers alle ruimte om 'het vak' in het bedrijf te leren. De jury wees hem als winnaar aan: "Jan-Willem heeft zijn bedrijf zelf opgebouwd vanuit een heel duidelijke visie op duurzaam ondernemen. Die visie draagt hij ook overtuigend uit aan medewerkers en partner-bedrijven. In de samenwerking met bijvoorbeeld installatiebedrijven, geeft hij hun vakmanschap de ruimte. Zijn woorden getuigen van zelfreflectie en leiderschap; je zou zo voor hem willen werken. Kortom: Jan-Willem is bij uitstek een voorbeeld voor de sector."

Lees hier het hele artikel.

Wat is de JBN Award en waarom hebben we deze prijs uitgereikt in 2023?

De JBN Award is bedacht om twee redenen. Ten eerste: jonge ondernemers en jonge bouwers (onder de 40) hebben vaak een vooruitstrevende, vernieuwende kijk op hun bedrijven, op projecten en op de bouw en infra breed gezien. Ze zijn echter ook bescheiden of te druk met hun ambitieuze werkzaamheden om aan de buitenwereld te laten zien welke mooie, inspirerende en innovatieve dingen ze doen. Als branche vinden we het belangrijk dat een podium te geven.

Daarnaast willen we JBN'ers samenbrengen en onderlinge connecties versterken. Dat is immers wat zij de grootste toegevoegde waarde vinden van het lidmaatschap: de gelijkgestemden die ze er ontmoeten en dat ze van elkaar kunnen leren.

Wanneer is de volgende editie?

De organisatie gaat de komende tijd evalueren. Zodra de datum voor het volgende event bekend is, zal dat hier worden gepubliceerd.