Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Lidmaatschap
 3. Financiele ledenvoordelen
 4. Verzekeringen
 5. De goudse zw en wga eigenrisicoverzekering

De Goudse ZW- en WGA-eigenrisicoverzekering

Je financiële risico’s optimaal geregeld

 • Gunstige tarieven
 • Tot 10% pakketkorting i.c.m. andere verzekeringen
 • Optimaal regelen van je financiële risico als eigenrisicodrager

Ben je eigenrisicodrager voor de Ziektewet en/of WGA (of word je dit) en wil je het bijbehorende financiële risico optimaal regelen? Kies dan voor een verzekering van De Goudse. Je hebt dan niet alleen financiële zekerheid, maar ook wordt er werk gemaakt van de re-integratie. En in de combinatie met de verzuimverzekering word je ook ondersteund op het gebied van preventie.

ZW-eigenrisicoverzekering

De Goudse bepaalt volgens de wettelijke regels of er recht is op een Ziektewetuitkering, hoe hoog deze moet zijn en hoe lang de uitkering duurt. Omdat je hiervoor verzekerd bent, betaalt De Goudse die dan voor je uit aan de zieke (ex-)werknemer.

WGA-eigenrisicoverzekering

De WGA-eigenrisicoverzekering biedt je een oplossing voor het financiële risico van arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers. De Goudse vergoedt dan aan jou de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers die het UWV bij je in rekening brengt omdat je eigenrisicodrager bent. Dit doet De Goudse voor de hele periode van doorbelasting (maximaal tien jaar).

De voordelen op een rij

 • Gunstige tarieven.
 • 5% korting op zowel de ZW-verzekering als de WGA-eigenrisicoverzekering.
 • Tot 10% pakketkorting als je beide verzekeringen afsluit en combineert met de Verzuimverzekering en/of andere verzekeringen, zoals de Ongevallenverzekering Collectief of een Collectieve WIA-verzekering.
 • Samenwerking met het Bouwend Nederland Preventie- en Verzuimloket van ArboDuo.
 • Combineer je de WGA-eigenrisicoverzekering met de Verzuimverzekering plus arbodienstverlening van ArboDuo via De Goudse? Dan krijg je een re-integratie budget van € 8.000 per zieke medewerker.

Goed om te weten

 • Heeft je bedrijf niet meer dan 30 werknemers? Dan kun je de WGA-eigenrisicoverzekering alleen afsluiten in combinatie met de verzuim- en ZW-eigenrisicoverzekering.
 • Heeft je bedrijf meer dan 30 werknemers? Dan kun je de WGA-eigenrisicoverzekering alleen afsluiten als je niet alleen eigenrisicodrager bent voor de WGA, maar ook voor de Ziektewet op het moment dat de verzekering ingaat.

 

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurance-managers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.

Geschikt voor jouw bedrijf?

Is deze verzekering iets voor jouw bedrijf? Onze collega's staan voor je klaar met vrijblijvend advies. Of helpen je direct met het afsluiten van de geschikte verzekering voor jou.